Dejan Stanković: Ponosan na hrabrost 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde bez prednosti putuju u Tiraspolj na revanš utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa, jer su na svom stadionu odigrali nerešeno 1:1 (1:1).

Igrači trenera Dejana Stankovića moraće u revanšu da odigraju mnogo bolje, pre svega u odbrani, kako bi se domogli plej-ofa i potencijalnog duela sa boljim iz dvomeča u kojem se sastaju Dinamo iz Zagreba i Legija iz Varšave.

Trener srpskog šampiona Dejan Stanković nije bio zadovoljan rezultatom meča na stadionu „Rajko Mitić“, ali je istakao da je zadovoljan igrom svog tima.

Za to što Zvezda nije ostvarila trijumf prvi stručnjak tima iz Ljutice Bogdana razloge pronalazi u činjenici da njegovi igrači nisu bili agresivni u pojedinim delovima igre.

– Mislim da razlog stoji u tome što smo imali slabije reakcije na „druge lopte“. Izgubili smo dosta takvih lopti, protivnik na taj nači seče inicijativu. Od gola je to bilo u redu, posle toga utakmica donosi čuda. Posle našeg kornera dobiješ crveni karton. Da smo ostali deset na deset, ko zna šta bi bilo. Veliko prvo poluvreme je završeno, važno je da se odmorimo, iako u petak imamo novu utakmicu– smatra Stanković i dodaje da se pokazalo da Zvezdi nedostaje napadač koji, za razliku od Dionija, ima kondicije da odigra svih 90 minuta.

„Ponosan sam kako smo odigrali sa igračem manje, naši momci su hrabri, oduševljen sam njihovim mentalitetom. Možda smo mogli i da primimo gol, ali nijednog trenutka nismo stali. Znam da će uraditi sve da prođemo dalje. Pokazali su da su brzi kad im ostaviš prostor, tehnički mnogo dobri, znamo šta nam je činiti u revanšu“, zaključio je Stanković.

„Slučaj Degenek“ i dalje misterija

Dejan Stanković je izbegao direktan odgovor na pitanje zašto u timu nije bilo Miloša Degeneka.

– Tokom karijere sam uglavnom shvatio da je najbolji igrač zapravo onaj koji ne igra. Tako bi bilo i da ne igra Pankov ili bilo koji drugi igrač. Ovo nije neprijatno pitanje, naučio sam da onaj koji ne igra onda je najbolji na terenu – izjavio je Stanković.

Kanga se izvinio 

Vezni fudbaler Zvezde Gejlor Kanga, koji je dobio crveni karton na utakmici protiv Šerifa izvinio se saigračima i navijačima crveno-belih. Na svom instagram profilu Kanga je napisao sledeću poruku:

„Izvinite za crveni karton i hvala vam na podršci. Avantura se nastavlja, cigani – napisao je fudbaler iz Gabona na svom Instagram profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari