Dejan Stanković u Crvenoj zvezdi do 2025. 1foto: FK Crvena zvezda

Najavljivao je Dejan Stanković tokom drugog dela sezone da bi karijeru mogao da nastavi u Crvenoj zvezdi. Čak i kada nije bilo poznato ko će postati šampion, mladi stručnjak osečao je i želeo da i dalje radi u prostorijama kluba u Lljutice Bogdana. Par dana nakon pete vezane titule u domaćem prvenstvu, u Zvezdi su se pohvalili činjenicom da su sa Stankovićem produžili saradnju do 2025.

Ukoliko bi se zaista i desilo da Stanković ostane u klubu do 2025. postao bi nadugovečniji trener na klupi Crvene zvezde još od legendarnog Miljana Miljanića.

Čuveni stručnjak, potom i funkcioner, kao trener radio je u Crvenoj zvezdi od 1966. do 1974.

„Fenomenalno se osećam. Posle veoma dobre i teške sezone, napravili smo veliki uspeh i potpis ugovora je potvrda da zajedno možemo sve, da pozitivno razmišljamo o budućnosti. Zahvalio bih se klubu na poverenju i strpljenju. Ovo su bile lepe dve i po godine, sad kreće novi i još jači ciklus. Ovo je samo potvrda da je klub od prvog dana verovao u mene, tako da činimo jaku celinu i blok. Zahvalio bih se i mojim momcima, bez njih ni ja ne bih bio kompletiran. Ne bih uspeo da napravim tako značajne rezultate da nije bilo njih. Hvala i navijačima koji su uvek bili uz mene i davali podršku. Zajedno možemo sve“, bili su uvodni utisci Stankovića nakon potpisanog ugovora.

Ciljevi crveno-belih ostaće isti kao i u prethodnih pet godina, odnosno dve i po, koliko daroviti stručnjak predvodi Zvezdu.

„Tu se ništa ne menja. Zvezda je takav klub da su ciljevi uvek isti – dupla kruna, grupna faza u Evropi i da probamo da doguramo što dalje, tako će biti svake godine, bilo da je trener ili igrač. Ciljevi će uvek biti veliki“, jasan je 44-godišnji šef struke kluba iz Ljutice Bogdana.

Stanković je podsetio javnost na njegove reči da posle Zvezde više ne mora da vodi ni jedan drugi tim.

„Sećate se da smo pre par dana pričali o izjavi Siniše Mihajlovića i onome što je rekao – neka Deki ostane 10 godina, pa ću ja doći. Polako se približavamo tome i ne bih imao ništa protiv da ostanem u Zvezdi 10 godina i ne bih morao da vodim nijedan više klub, jer sa toliko ljubavi i emocije radim da mi ništa drugo nije potrebno.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari