Denis Kudla - Đokovićev rival za Top 16 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Novak Đoković će u trećem kolu Vimbldona igrati protiv Denisa Kudle američkog tenisera koji je takmičenje na jedinom „travnatom“ grend-slemu započeo 22.juna kao kvalifikant.

Kudla je inače Ukrajinac, čiji su se roditelji doselili u SAD pre 27 godina, kada je Denis imao godinu dana.

Da bi došao u priliku da igra sa Đokovićem, Kudla je morao da pobedi petoricu rivala. Trojica su italijanski teniseri (Pelegrini, Gajo i Sepi), četvrti je Poljak Žuk, a najzvučnije ime u tom nizu svakako je Alehandro Davidovič Fokina, španski teniser ruskog porekla. Njega je pobedio u pet setova, iako je Fokina vodio sa 2:0.

Na Vimbldon je došao kao 114. igrač na ATP listi, ali mu to nije najbolji plasman u karijeri. Imao je dva perioda, 2015-2016 i 2018-2019, kada je konstantno bio u TOP 100, a 53. mesto na svetskoj listi „vodi“ mu se kao najveći uspeh do sada.

Kudla je jedan od retkih tenisera za koga možemo da kažemo da je klasičan igrač na travi. Sve svoje dobre rezultate koje je imao i koji su ga par puta „ubacivali“ u TOP 100, ostvarivao je na travnatoj podlozi. Čudno, ali njegove takmičarske ambicije počinjale su i završavale u periodima dok su se održavali turniri na travi, te je sve što vredno uradi u toku godine praktično moglo da stane u dva letnja meseca. Nisu ga preterano zanimali šljaka, beton ili neke sintetičke podloge, te u tome i leži odgovor na pitanje, zašto nije bolje rangiran na svetskoj listi, ako je već školovan igrač?

Što se udaraca i načina igre tiče, najbolji je u razmeni kada koristi dvoručni bekhend i sudeći na osnovu dobijenih mečeva u dosadašnjem delu Vimbldona, spreman je da igra dugo i bez respekta protiv bilo koga, jer travu smatra „svojom“ podlogom. Kudla i Đoković su do sada odigrali samo dva međusobna meča i to oba 2019. godine. Najpre je to bilo na Vimbldonu, kasnije na US Openu i oba duela dobio je Đoković sa 3:0. Meč trećeg kola turnira u Vimbldonu, između Đokovića i Kudle, na programu je danas.

Kecmanović stigao pa izgubio

Miomir Kecmanović i Roberto Bautista Agut odigrali su nastavak meča drugog kola, koji je u sredu prekinut zbog mraka pri rezultatu 2:1 u setovima i 3:2 u gemovima za Španca. Duel je do tog momenta trajao dva časa i 44 minuta. Odlično je Miomir završio četvrti set, dobio četiri gema zaredom. U odlučujućem setu, viđena je velika borba i do osmog gema svako je dobijao poen na svoj servis. Jedini brejk napravio je Agut kada je poveo sa 5:3 i kasnije, iskoristivši prednost servisa završio ovaj dvodnevni meč. Konačan rezultat bio je 3:2 (6:3, 6:3, 6:7, 4:6, 6:3) za Španca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari