Denver doživeo četvrti uzastopni poraz u NBA ligi 1Foto: FoNet AP

Denver je nastavio gubitnički niz u NBA ligi koji se sada popeo na četiri poraza. Nagetsi su izgubili od Hjustona (99:109), što im je čak treći uzastopni poraz na svom terenu.

Zbog toga su srpski centar Nikola Jokić i saigrači parket napustili uz mnogobrojne zvižduke sa tribina, iako su pružili jednu od boljih partija ove sezone.

Hjuston je za Denver sezonama unazad nepremostiva prepreka, pošto je ovo čak osma uzastopna pobeda Roketsa nad Nagetsima. Meč je prelomila treća četvrtina koju su gosti dobili sa 32:21. Nikola Jokić je na terenu proveo 33 minuta i za to vreme uspeo je da ubaci 14 poena, kao i da ubeleži 12 asistencija i sedam skokova. Iako je cela ekipa Denvera pružila mnogo bolju partiju u odnosu na viđeno u prethodna tri poraza protiv Memfisa, Bruklina i Milvokija, to ipak nije bilo dovoljno protiv raspoloženih igrača Hjustona. Najbolji u gostujućoj ekipi bio je DŽejms Harden koji je ubacio 22 poena, uz 11 asistencija. Sjajnu partiju pružio je i plejmejker Kris Pol sa 21 poenom, dok su dvocifren učinak imali i DŽejms Eni (16), Pi DŽej Taker (12) i Erik Gordon (11). Uz Jokića je najbolju partiju u Denveru pružio plejmejker Monte Moris koji je ubacio 19 poena.

Ovu sezonu Denver je počeo furiozno, te je na prvih deset mečeva doživeo samo jedan poraz. Nagetsi su sada na tabeli Zapadne konferencije pali na treće mesto, iza Golden Stejta i Portlanda. Iako još uvek imaju solidnu poziciju koja ih vodi u plej of, nema sumnje da će ekipa trenera Majka Melouna morati da se trgne i što pre se vadi u pobednički kolosek.

Klivlend je protiv Šarlota (113:89) ostvario tek drugu pobedu ove sezone. Najbolji u dresu Kavalirsa bili su DŽordan Klarkson sa 24 poena i Tristan Tompson koji je ubacio 21 poen i imao 11 skokova. Golden Stejt je brzo preboleo poraz od Los Anđeles Klipersa pobedivši Atlantu sa 110:103. Aktuelni šampion igrao je bez centra Drejmonda Grina koji je suspendovan zbog svađe na klupi sa Kevinom Durantom na meču protiv Kliipersa. Kako se ispostavilo, Grin nije ni nedostajao Golden Stejtu, a Durant je sa 29 poena, uz Kleja Tompsona koji je ubacio 24, bio najbolji igrač utakmice. Američki mediji istakli su da je ovo bio čak 300. uzastopni meč na kojem je Golden Stejt igrao pred rasprodatom svojom dvoranom, što je rekord ne samo NBA lige već i celokupnog sporta u SAD.

Misterija oko bolesti Karmela Entonija

Hjuston je u Denveru treći meč zaredom igrao bez Karmela Entonija. Zvanično objašnjenje kluba je da je Entoni odsutan zbog bolesti. Međutim, pojedini američki mediji navode da je slavni košarkaš u svađi sa trenerom Majkom Dantonijem, a da uprava kluba ne zna kako da reši taj sukob.

Rezultati

Denver – Hjuston 99:109

Klivlend – Šarlot 113:89

Golden Stejt – Atlanta 110:103

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari