Đoković izgubio od Lajovića u četvrtfinalu turnira Srpska open 1foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Dušan Lajović plasirao se u polufinale ATP turnira Srpska open nakon pobede nad prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Lajović je slavio rezultatom 6:4, 7:6.

Uspeo je Lajović da izvuče prvi gem bez brejk šanse za Đokovića iako se igralo na razliku, da bi već u trećem gemu sam došao do brejk lopte i poveo 2:1.

U naredna tri gema Đoković je imao ukupno sedam brejk lopti, ali je Lajović držao prednost sve do osmog gema kada je Đoković uspeo da se vrati u set.

Ali, samo na kratko jer je Lajović ponovo došao do brejka i poveo 5:4. Spasio je Lajović još tri brejk lopte u gemu u kome je servirao za prvi set i uspeo da prvu set loptu pretvori u vođstvo 1:0.

Lajović je u drugom gemu spasio tri brejk lopte, zatim je u petom propustio dve, pa opet spasio dve, ali dobro će upamtiti deveti gem u kome je imao 0:40, a uspeo je da ispusti tri vezane prilike za brejk.

Ušao je drugi set u tajbrejk u kome je Đoković propustio tri set lopte. Iskoristio je to Lajović i uspeo prvi put u karijeri da pobedi Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari