Đoković nastavio da juri Štefi Graf 1EPA-EFE/JAMES ROSS

Osvajač ovogodišnjeg Australijan opena prvi na osveženoj ATP listi.

U nedavnom finalu prvog sezonskog grend slema u Melburnu, srpski teniser se borio za svoju 22. titulu najveće težine, ali i povratak na vrh singl trona.

I jednim udarcem je „ubio dve muve“, pa je od prošlog ponedeljka Novak Đoković ponovo iznad svih kolega na svetu. To je ostao i ove sedmice.

Sa 7.070 bodova započeo je 375. nedelju u ulozi prvog reketa i nastavio da juri Štefi Graf (377), Nemicu koja drži rekord u obe polne konkurencije.

Večitog rivala iz Švajcarske, penzionisanog Rodžera Federa, odavno je prešišao u toj kategoriji a posle Otvorenog prvenstva Australije preskočio je Karlosa Alkaraza.

Supertalentovani Španac i dalje zaostaje 340 koraka za Srbinom, jer u međuvremenu nijedan ni drugi nisu izlazili na teren. Treći je Stefanos Cicipas sa 6.195 bodova.

U Top 10 su još: Norvežanin Kasper Rud (5.765), Rus Andrej Rubljov (4.200), Španac Rafael Nadal (3.815), Kanađanin Feliks Ože-Alijasim (3.715), Amerikanac Tejlor Fric (3.410), Danac Holger Rune (3.046) i Polljak Hubert Hurkač (2.995).

Od ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mesto i sada je 33. teniser sveta, dok je Laslo Đere skočio za tri pozicije i zauzima 62. mesto.

Za čak 15 pozicija plasman je pokvario Filip Krajinović, koji je sada 71. igrač na ATP listi, dok je Dušan Lajović ostao 89. reket sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari