Đoković u osmini finala mastersa u Parizu 1Foto: Beta-AP

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u drugom kolu pobedio domaćeg predstavnika Korentina Mutea u dva seta, sa 7:6 (7:2), 6:4.

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će igrati sa boljim iz duela između Argentinca Dijega Švarcmana i Britanca Kajla Edmunda. U prvom setu Novak je imao mnogo problema protiv 97 igrača sveta, koji nije prošao kvalifikacije, ali je u glavni žreb ušao kao „srećni gubitnik“ nakon otkaza više tenisera.

Đoković je pravio mnogo grešaka, a dosta se mučio i sa servisima protivnika, koji su daleko od vrhunskih. Mute je imao veliku šansu da dobije taj deo igre, ali je u desetom gemu propustio da realizuje dve set lopte. U taj brejku srpski teniser je konačno pojačao tempo i bez većih problema ga je ubedljivo dobio izgubivši samo dva poena.

Drugi set Đoković je počeo kako se očekivalo da će igrati od početka. Dva puta je oduzeo protivniku servis i poveo je sa 4:1, ali se onda ponovo opustio i Mute je vratio jedan brejk.

Za više od toga Francuz, ipak, nije imao snage, pa je tako Novak uz dosta problema opravdao ulogu velikog favorita i prošao je među 16 najboljih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari