Đoković u osmini finala Vimbldona 1Foto: FoNet/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvoreno prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je večeras u meču trećeg kola savladao Britanca Kajla Edmunda u četiri seta, sa 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u ponedeljak igrati protiv ruskog tenisera Karena Hačanova, sa kojim se do sada nije sastajao.

Novak je danas odigrao izvanredan meč u kome je morao da nadigra vema dobrog protivnika, da se izbori sa publikom koja je, blago rečeno, bila nepristojna, a u finišu je bio primoran da se nosi i sa sudijom, Amerikancem Dzejmsom Gardnerom, koju mu je u sedmom gemu četvrtog seta bukvalno ukrao poen koji bi mu doneo brejk.

Novak je tada na mreži nadmudrio Edmunda, koji je uspeo da prebaci lopticu tek nakon što je dva puta pala na travu.

Iako se sve dešavalo ispred Gardnera, on je dosudio poen Britancu.

Da bi sve bilo još gore, ispostavilo se da je loptica koju je Edmund neregularno prebacio preko mreže završila u autu, ali ni linijski ni glavni sudija na to nisu reagovali, a Đoković nije ni gledao u tom pravcu, jer je mislio da je dobio poen i gem.

Sve to Đokovića, ipak, nije izbacilo iz takta i već u narednom servis gemu Edmunda uspeo je da napravi brejk i da povede sa 5:4, a onda je poslednji gem dobio bez izgubljenog poena i bučno proslavio pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari