Đoković "ušančen" pre dolazećeg pada 1 EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Apdejtovan plasman tenisera u singl konkurenciji.

Novak Đoković je sezonu počeo kao ubedljivo prvi na ATP listi, pa se nakratko rotirao sa Danilom Medvedevim, onda se spustio na treću poziciju, da bi nakon osvajanja Vimbldona, zbog proterivanja Rusa i Belorusa sa grend slema na travi, odnosno bodovnog kažnjavanja organizatora od strane ATP-a, postao sedmi reket sveta.

Rekorder u broju sedmica provedenih na vrhu (373), ostao je to i posle današnjeg osvežavanja singl poretka u muškoj konkurenciji, sa 4.770 bodova.

Međutim, ako ne ode na Masterse u Montrealu i Sinsinatiju, odnosno ne pojavi se na US openu u Nujorku, tokom sledećeg meseca i početkom septembra, osvajač 21. grend slem titule dodatno će pokvariti plasman. Što je prilično izvesno, jer Đoković odbija da se vakciniše protiv korona virusa, a organizatori tih turnira tvrde da neće tražiti medicinsko izuzeće od antikovid mera SAD i Kanade za teniskog kolosa.

Inače. većina zemljaka srpskog sportskog velikana pokvarila je svoj renking. Miomir Kecmanović za dve pozicije i sada je 33, Filip Krajinović je lošiji za jednu i sada je 44. Laslo Đere je nazadovao osam mesta i sada je 77, a Dušan Lajović je pao za pet pozicija i sada je 80. na listi. Nikola Milojević je 161, Miljan Zekić 234, Hamad Međedović 259. na ATP listi.

U Top 10 došlo je do jedne promene, obzirom da je španski tinejžer Karlos Alkaraz preskočio Kaspera Ruda i uskočio među najboljih pet na svetu, što je poslednji put, u njegovim godinama, uspelo legendarnom Rafaelu Nadalu.

Na prvih 10 mesta nalase se još: 1. Danil Medvedev (7.775), 2. Aleksander Zverev (6.850), 3. Rafael Nadal (6.165), 4. Stefanos Cicipas (5.045), 6. Kasper Rud (4.890). 8. Andrej Rubljov (3.575), 9. Feliks Ože-Alijasim (3.445) i 10. Janik Siner (3.185).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari