Đuričić konačno opet trenira 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Posle dužeg bolovanja, reprezentativac Srbije blizu povrataka takmičarskom fudbalu.

Mada nikada nije tačno definisana povreda sjajnog vezoste, zbog čega su je italijanski mediji zvali misterioznom, Filip Đuričić se lečio od oktobra prošle godine.

Njegovi poslodavci iz Sasuola smatrali su da bi trebalo da bude operisan, ali je naš fudbaler izabrao druge metode lečenja (verovatno) Ahilove tetive.

Na kraju mu se to isplatilo, pa se ovih dana priključio treninzima ekipe i mogao bi da se nađe u konkurenciji za tim u meču sa Atalantom, tokom predstojećeg vikenda.

Što je osim za njega i italijanski klub dobra vest i za Dragana Stojkovića, jer ga je selektor naše zemlje redovno zvao u državni tim, a treba mu što više zdravih i proverenih kandidata za novu sezonu Lige nacija i Svetsko prvensto, krajem 2022. u Kataru.

Đuričić je ove sezone odigrao devet utakmica za Sasuolo, postigao dva gola i izabeležio jednu asistenciju. Poslednji meč odigrao je 23. oktobra protiv Venecije u Ređo Emiliji kada je zamenjen već u 28. minutu, posle toga se proces oporavka poprilično odužio.

Inače, iskusni ofanzivac je u Sasuolo stigao u julu 2018. godine kao slobodan igrač, do sada je zabeležio 97 nastupa za klub i postigao 14 golova uz 12 asistencija. Ugovor mu ističe u julu ove godine, tako da je i zbog te činjenice važno da do kraja sezone pokaže da je u stanju da igra na prethodnom nivou.

Đuričić je za Orlove debitovao u februaru 2012. godine u prijateljskom meču sa Kiprom, a poslednji nastup zabeležio je u oktobru prošle godine u pobedi u Luksemburgu od 1:0. Do sada je ostvario 34 nastupa za državni tim i postigao četiri gola uz pet asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari