Dobar vetar sa pripremnih mečeva 1

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Letoniju gde ih danas(18.00) u Rigi očekuje duel sa Spartaksom iz Jurmale na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipa Vladana Milojevića pobedila je u svih šest prijateljskih utakmica u pripremnom periodu i po mišljenju kapitena Filipa Stojkovića ta činjenica je od izuzetne važnosti za ekipu.

– To nam mnogo znači, posebno na psihološkom planu. Uvek je dobro kad se pobeđuje, dobre igre u pripremnom periodu daju dodatno samopouzdanje. Pokazali smo na delu koliko smo kvalitetno i predano radili i na Zlatiboru i u Austriji, tako da smo sada spremni za start u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Imamo u ekipi nekoliko manjih problema sa povredama, ali siguran sam da ćemo izaći na teren u Rigi u najjačem sastavu. Maksimalno smo motivisani i spremni da se pokažemo u najboljem svetlu – rekao je Stojković.

Miloš Degenek, poslednje pojačanje crveno – belih, takođe sa puno optimizma očekuje duel u Rigi.

– Svi smo spremni za utakmicu i očekujem da će ekipa dati svoj maksimum. Gledali smo mečeve Spartaksa, svakako da ne treba nikoga potcenjivati, radi se o dobrom timu, ali mislim da smo mi kvalitetniji i da će upravo to napraviti razliku. Ekipa me je sjajno primila, fizički sam odlično pripremljen i spreman sam za sve što nas čeka sutra – rekao je Degenek.

Trener Vladan Milojević na put je poveo 20 igrača, a među „putnicima“ nema Aleksandra Pešića koji će, najverovatnije karijeru nastaviti u Al Itihadu iz Saudijske Arabije.

Milojević je na put poveo sledeće fudbalere: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Nenad Milijaš, Branko Jovičić, Nenad Krstičić, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, Nemanja Milić, El Fardu Ben, Nemanja Radonjić, Milan Jevtović, Nikola Stoiljković, Milan Pavkov, Dejan Joveljić.

Revanš je u Beogradu 17. oktobra, a Crvena zvezda će, ako prođe Spartaks, u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje igrati protiv pobednika duela između APOEL sa Kipra i litvanske Suduve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari