Doktori prave formaciju Stankoviću 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je u praksi obavila posao što se tiče drugog mesta u L grupi Lige Evrope, pa u utakmicu protiv Hofenhajma večeras na „Rajku Mitiću“ (18.55, RTS) ulazi bez pritiska da mora da ide na sve ili ništa.

Sa bodom bi oduvala i puku teoriju o mogućnosti gubitka prvog mesta, dok ni poraz ne bi doneo dramu jer je opet teško poverovati da bi Liberec mogao da pobedi i Gent i crveno-bele, u poslednjem kolu, a da uz sve to još nadoknadi ogroman minus koji trenutno ima u gol razlici (-10).

Teško je poverovati i da bi Česi u poslednjem kolu mogli da se Zvezdi revanširaju za (pre)visok beogradski poraz – 0:5.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković priznao je juče da će verovatno prinudno morati da menja prvobitno zamišljenu formaciju za ovaj meč, a konačnu odluku doneće na osnovu procene klupskog lekara.

„Bio sam sa doktorom, da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Nije uopšte prijatna situacija. Neću moći da računam na Kataija, Ivanića i Rodića. Što se tiče Gobeljića, on se priključio timu. Videćemo da li je spreman i za koliko minuta. Opet smo u deficitu sa igračima, ne želim da to bude alibi. Ali ne prija kada se desi ovako nešto pred važnu utakmicu. Siguran sam da ćemo izvući maksimum, ova utakmica nam donosi mnogo. Možda ćemo imati još jednog pozitivnog igrača. Reč je o Aleksi Vukanoviću, malo nas je sve to poremetilo. Uradili smo dodatna testiranja da vidimo da li je definitivno pozitivan.  Moguće je da ćemo promeniti formaciju – rekao je Stanković.

Šef struke crveno-belih naglasio je da će od igrača tražiti da ispoštuju apsolutno sve što bude tražio od njih, kako u napadu, tako i u odbrani.

– Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi, rezultati to govore. U Bundesligi imaju problema, ali to mi nije merilo. Oni su favoriti. Videćemo sa kakvim timom će oni doći, da li će kalkulisati. Moraćemo da budemo organizovani,  i kada napadamo i kada se branimo. Hoću da igrači ispoštuju sve što se dogovorimo, što u poslednje vreme ide kako treba. Neću o onima koji nedostaju. Svaki igrač nam je bitan. Pokazali smo to već – istakao je Stanković.

Tvrdi i da se ne zanosi time da će se revanširati Hofenhajmu za poraz u prvom kolu (0:2), odnosno da neće juriti pobedu sa gol razlikom koja bi donela prvo mesto.

– Ja sam realan. Da bismo jurili 3:0, morali bismo da mnogo rizikujemo. Da svi izađemo gore… Sad, ne znam šta da kažem na to. Moraćemo da budemo kompaktni, jer fudbal je čudna igra. Da budemo u kalkulisanom riziku, i da onda nametnemo utakmicu. Važno mi je da pristup bude dobar. Slušaju me igrači u poslednje vreme – zaključio je Stanković.

Nemci bez najboljih igrača

Hofenhajm je odlučio da u Beograd doputuje tek jutros umesto uobičajeno dan pre utakmice, a razlog leži u smanjenju rizika zaraze korona virusom u Srbiji. Nemački mediji tvrde da trener Sebastijan Henes neće večeras računati na najbolje igrače: Kramarića, Poša, Apkogumu, Sesanjona… Razlog leži u tome što je Hofenhajm u Bundesligi već sedam mečeva bez pobede, dok je u Ligi Evrope već obezbeđen plasman u nokaut fazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari