Umesto da je usredsređen na nedeljno gostovanje Igokei, koje može biti od presudnog značaja kada je u pitanju plasman crno-belih u polufinale plej-ofa ABA lige, trener Nenad Čanak mora da razmišlja o tome da li će moći da računa na sve igrače, s obzirom na to da se lako može desiti da u kratkom periodu ostane bez Patrika Milera, a možda i Vilijams-Gosa. U istom 16. kolu, samo dan ranije, Mega će ugostiti Budućnost, dok je takođe za nedelju zakazan derbi između Crvene zvezde i Cedevite.

Iz Partizana decidno tvrde da im je prolaz u plej-of regionalne lige apsolutni prioritet, ali poslednji potezi uprave mogu da navedu na zaključak da se predsednik Mijailović i njegovi saradnici opasno kockaju, spremni da prodaju Patrika Milera turskom Gacijantepu za 100.000 dolara. Amerikanac je, uz zemljaka Vilijams-Gosa, uprkos svim igračkim nedostacima, najbolji pojedinac crno-belih tokom ove sezone i s obzirom na to za koliko će Partizan eventualno biti obeštećen u njegovom transferu teško je očekivati da na istoj poziciji (plej, bek-šuter) može dovesti osetno boljeg igrača. Ako se potom naglasak stavi na period uigravanja i privikavanja na novu sredinu, zahteve trenera i navike saigrača, vreme bi lako moglo da proleti, a Partizan ne uspe da nadoknadi zaostatak u odnosu na najveće konkurente na sedam kola do kraja regularnog dela. Mornar trenutno ima pobedu više i bolji međusobni skor, FMP je na istom odnosu pobeda i poraza, ali je takođe bolji u međusobnim mečevima, a dodatno opterećenja za crno-bele predstavljaju i mečevi sa Crvenom zvezdom, Cedevitom i Budućnošću.

I dok se pripremaju za rastanak sa Patrikom Milerom, u Partizanu spremaju teren za dovođenje Ivana Marinkovića, 24-godišnjeg Beograđanina koji može da pokriva obe centarske pozicije. Ukoliko se dogovori o uslovima sporazumnog raskida saradnje sa turskim Ješilgiresunom, Marinković bi mogao da krene stopama doskorašnjeg saigrača Đorđa Gagića, ko je iz istoimenog kluba nedavno došao u Partizan. Marinković (208cm, 1993) je bio velika želja crno-belih i prošlog leta, tačnije tokom drugog dela takmičarske godine, ali je Zadar uspeo da zadrži, u to vreme, svog najboljeg igrača, koji je potom prešao u redove Ješilgiresuna na nagovor Mihaila Uvalina, srpskog stručnjaka koji je u međuvremenu dobio otkaz u pomenutom klubu. Marinković je ponikao u Crvenoj zvezdi, a od 2011. do 2013. boravio je u Partizanu, kaleći se u sezoni 2012/13 u OKK Beogradu. Talenat je nagovestio u MZT, potom je otišao u poljski Šćezin, a zatim je za dve sezone u Zadru izrastao u jednog od najboljih igrača ABA lige.

Raspored i tabela

16. kolo

subota

Mega – Budućnost       19.00

Mornar – Olimpija         21.00

nedelja

Cibona – MZT     15.00

Igokea – Partizan          17.00

Crvena zvezda – Cedevita    19.00

ponedeljak

Zadar – FMP       21.00

 

1. Budućnost      13-2

2. Cedevita         12-3

3. Crvena zvezda        12-3

4. Mornar   8-7

5. FMP       7-8

6. Partizan 7-8

7. Zadar     7-8

8. Igokea   6-9

9. Cibona   6-9

10. Mega   5-10

11. Olimpija         5-11

12. MZT     2-13