Drejmond Grin emotivno o Dejanu Milojeviću: Dobijali smo pamet, radost i smeh od njega 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

U danu kad su se Budućnost i njeni navijači oprostili od nekadašnjeg igrača i trenera Dejana Milojevića pojavio se i video snimak u kom je opisano kakav je bio izbliza.

Milojević je preminuo prošle nedelje od posledica srčanog udara dok je bio na timskoj večeri sa Golden Stejt Voriorsima u Solt Lejk Sitiju.

Imao je 46 godina i mnogo uspeha iza sebe u karijeri, ali je možda najveći trag to kako su ga drugi doživljavali svakog dana.

O tome je pričao Drejmond Grin, krilni centar Golden Stejta koji je Dejana, člana stručnog štaba Stiva Kera u Voriorsima od 2021, možda i najbolje opisao, piše Nova.

„Klej (Tompson prim. aut) mi je rekao jednu od najzanimljivih stvari: ’Kada si ušao u arenu i rekao, šta je sa Dekijem danas?’. Jer, svako od nas ima svoj neki čudan dan. Nekim danima i Klej dođe i kaže: ‘Drej je danas na nekim s**njima’. Nekad svi dođemo, pa se zapitamo: ‘Šta je treneru danas’. A nemam predstavu kako je izgledalo Dekijevo najgore izdanje“, rekao je Grin u podkastu.

Milojević je pre Voriorsa radio kao trener u Budućnosti, a pre toga je osam godina bio na klupi Mege. Kao igrač je sa najviše uspeha igrao u Budućnosti i Partizanu i uvek ga je karakterisao jak karakter, čvrste fizikalije i širok osmeh. Grin kaže i briljantan košarkaški um.

„Uvek je bio pametan, previše pametan, srećan, uvek je unosio odličnu energiju, držao se sa strane, ali uvek osećaš njegovo prisustvo. Uvek ti priđe, rukuje se sa tobom, zagrli te, smeje se. Pita te: ’Šta ima, brate?’ i smeje se. Takav je bio Deki. Kada pomešaš to sa najbriljantnijim košarkaškim umom… Jednostavno specijalno prisustvo jednog čoveka. Izgubili smo sjajnu, neverovatnu osobu, velikog čoveka“, zaključio je Grin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari