"Dribling" Entonija Dejvisa 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Misija dovođenja Entonija Dejvisa iz Nju Orleansa i „uparivanja“ sa Lebronom Džejmsom u potpunosti se isplatila upravi LA Lejkersa.

„Jezerdžije“ su u „balonu“ nadomak Orlanda, sredinom oktobra osvojile 17. NBA titulu, izjednačivši se tako na samom vrhu sa Boston Seltiksima.

„Obrva“ je bio legitimni kandidat za MVP titulu finala; dao je nemerljiv doprinos i svestan svog uticaja i igračke moći, očekivano je odlučio da „izađe“iz aktuelnog ugovora sa Lejkersima.

Dejvis, utisak je, samo želi da ispita tržište i na kraju potpiše novi, daleko finansijski moćniji ugovor sa „jezerdžijama“, nego što je mogao da zaradi prema starom.

Kao neograničeno slobodan agent, bivši student Kentakija, opušteno može da pregovara sa svim klubovima, ali je sasvim jasno da najveće šanse za njegov potpis imaju upravo Lejkersi, pogotovo ako se ima u vidu da njegove i košarkaške interese Lebrona Džejmsa zastupa isti menadžer – Rič Pol.

Dejvis je prema prethodnom ugovoru, za sezonu 2020/21 imao garantovanih 28,7 miliona dolara; uprkos finansijskoj krizi u NBA i prihodima klubova koji su opali, negde i za više od 30 odsto zbog pandemije korona virusa, za očekivati je da će „Obrva“ potpisati novi, najverovatno trogodišnji ugovor, daleko „masniji“ (po godini ne manji do 32 miliona dolara).

Dejvis je već započeo pregovore sa Lejkersima, koji su u želji da formiraju još snažniji tim, u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu, osmislili plan po kojem bi u Los Anđeles trebalo da dovedu Demara Derouzena iz San Antonio Sparsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari