Devet klubova "za", Partizan "protiv", Budućnost nije došla u Zagreb: Prihvaćeno da Dubai kupi mesto u ABA ligi 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Dubai će naredne sezone igrati u ABA ligi, to je za sada izvesno, a Skupština koja je prekinuta 12. marta se nastavlja.

Devet klubova je bilo za, Budućnost nije prisustvovala sastanku, a Partizan nije bio za. Istovremeno, Dubai je prvobitnu ponudu od 1,5 miliona podigao na 2,5 miliona za prvu sezonu.

Podsećanja radi, posle spomenute Skupštine u Zagrebu je naglašeno da su klubovi otvoreni za ulazak ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali da se čeka bolja finansijska ponuda, tačnije rečeno, navedeno je da u pitanju detalji, koji su očigledno rešeni.

Skupština je nastavila sa zasedanjem, u on line opciji, a u narednih nekoliko časova će se raspravljati o vlasničkoj strukturi, odnosno o broju učesnika u narednoj sezoni.

Gotovo je izvesno da će ABA liga brojati 16 klubova, a da Srbija može da stigne do šest mesta, pod uslovom da neka ekipa iz Srbije osvoji ili stigne do finala ABA 2 lige. U slučaju da obe ekipe u finalu budu iz Srbije, poslednjeplasirana ekipa iz ABA lige, igrala bi u baražu protiv najbolje ekipe iz regiona iz ABA 2 lige, a da to nije klub iz Srbije, piše Sport Klub.

Vlasnička struktura će biti problematična. Naime, tu je potrebna jednoglasna odluka 11 klubova. Postoji opcija da se u vlasničku strukturu upiše samo SC Derbi, koji je to pravo stekao osvajanjem ABA 2 lige. Ovome se protivi Zadar. Dok su Budućnost i Partizan, protiv prijema u vlasničku strukturu sva tri kluba koja se odavno spominju – SC Derbi, Split, Borac iz Čačka.

Ukoliko se ne reši pitanje vlasničke strukture i ulazak Dubaija bi mogao da bude upitan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari