Dve uloge Jokića na Ol-star vikendu 1Foto:Fonet/AP

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobiće još jednu ulogu na ovogodišnjem Ol-staru – učestvovaće u takmičenju ’“Skills Challenge- košarkaške veštine“.

Organizatori su saopštili da će se Jokić takmičiti umesto Džoela Embida.

Mladi Somborac će u prvoj rundi ovog takmičenja za protivnika imati Entonija Dejvisa, jednog od najboljih centara na svetu, a pobednik u polufinalu ide na boljeg iz duela Demarkus Kazins – Kristaps Porzingis.

Takmičenje u košarkaškim veštinama uvedeno je 2003. godine i sastoji se od različitih disciplina u kojima igrači demonstriraju koliko dobro kontrolišu loptu, dele pasove i šutiraju.

Osim Jokića, u takmičenju u košarkaškim veštinama će učestvovati: Devin Buker (Finiks), Kristaps Porzingis (Njujork), Demarkus Kazins (Sakramento), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Ajzea Tomas (Boston) i Džon Vol (Vašington).

Jokić već dva meseca pruža sjajne partije, a u poslednjih mesec dana je ostvario dva tripl-dabl učinka.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LjxsqLAqzVk]

On je takođe izabran u „Tim sveta“ za utakmicu „Zvezde u usponu“. Jokić je i prošle godine, u ruki sezoni, igrao u istom meču, kada je postigao 12 poena.

Pored njega u „Timu sveta“ biće, između ostalih, Dario Šarić, Kristaps Porzingis, Domantas Sabonis, dok su na suprotnoj strani Karl-Entoni Tauns, Brendon Ingram, Frenk Kaminski, Džalil Okafor…

Ovogodišnji Ol-Star vikend biće održan predstojećeg vikenda, od 17. do 19. februara u Nju Orleansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari