Dvoboj izjednačenih 1Foto: Starsport

Bili ili ne bili naklonjeni jednom od ova dva kluba, u fokusu 18. kola fudbalske Superlige Srbije (i) pre prvog minuta njihovog duela na „Karađorđu“ biće meč domaće Vojvodine i gostujućeg Partizana.

Zbog bodovne izjednačenosti (38), obostrano dobre forme i visokih ambicija, silnih kadrovskih problema crno-belih i za njih uvek posebno naoštrenog trenera crveno-belih Nenada Lalatovića, čestih trvenja na relaciji novosadski – beogradski klub i sastava približnog kvaliteta.

U Vojvodini se nadaju da će ostati nedodirljivi na svom terenu ove sezone, ali ne bi da ponesu breme favorita u večerašnjem derbiju. Čak ni zbog avgustovske pobede u Humskoj (1:3), kada je razvaljeni „parni valjak“ trenirao Ivan Tomić.

– Sastaju se drugi i treći na tabeli, timovi sa istim brojem bodova, tako da te činjenice idu u prilog onima koji tvrde da to nije baš obična utakmica. Iako mi je dužnost da pokušam da rasteretim igrače, svestan sam da to nije baš moguće, jer će ambijent u kojem će se igrati, mislim na broj navijača na tribinama, biti drugačiji. Pa i neka je tako. Moraju da se navikavaju na psihološki pritisak i da smognu snage da se izbore s njim. Ishod utakmice na obe strane stvara dodatne motive, crno-belima da nam se revanširaju za pobedu na njihovom terenu, a nama, opet, da popravimo međusobni skor sa konkurentom za mesto u vrhu tabele. I zbog svega toga, mislim da su šanse za uspeh pola – pola – smatra perspektivni strateg jednog od dva najbliža pratioca Crvene zvezde Nenad Lalatović, u čijem izboru aktera ovog susreta neće biti sveže oporavljenog štopera Bogdana Planića.

Njegovom neznatnom mlađem kolegi iz Partizana ipak će mnogo više nedostajati „požuteli“ Nikola Milenković i Uroš Đurđević, jer je prvi standardni član zadnje linije, a drugi jedan od najboljih strelaca crno-belih, a mogući izostanak komandanta defanzivnog bloka veznog reda Luiza Evertona bi stavio dodatni znak pitanja uz šanse za nastavak serije od 12 mečeva bez poraza.

– Priča o tome ko je favorit u ovakvim utakmicama ne pije vodu. Ne umem to da izmerim ni protiv slabijih timova od Vojvodine, a Novosađani imaju kvalitetan sastav. Uvek posebno naoštren protiv Partizana, kao uostalom i svi drugi, što je poželjno, samo što bi bilo dobro da se svi mečevi u našoj ligi igraju na taj način. Znali su da budu neprijatni po Partizan prethodnih godina i zato svi pomenuti razlozi navode na to da nas očekuje neizvesna utakmica. Najznačajnija poruka koja bi trebalo da bude upućena navijačima i javnosti naklonjenoj Partizanu glasi da uprkos problemima s kojima se susrećemo već mesecima, koji su sad i kadrovski, neće izostati želja za pobedom. Dok u nama bude života biće i borbe za dres Partizana – bodri ekipu, sebe i partizanovce Marko Nikolić.

Partizanovcima skuplje karte

Uprava Vojvodine je napravila dva neuobičajena poteza u organizaciji meča, koji su u Partizanu shvaćeni kao pritisak i provokacija. Mimo dosadašnje prakse, navijali crno-belih neće biti smešteni na istočnu nego na južnu tribinu, a za njih će karte biti duplo skuplje (400 dinara) nego za najvatrenije pristalice „lala“ na Severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari