Efes prekinuo Zvezdinu seriju! 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa 86:72 u hali „Aleksandar Nikolić“ u meču 21. kola Evrolige.

Crveno-beli su, kako prenosi B92 na svom sajtu, tako prekinuli sjajnu seriju od sedam uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju, a 13 ukupno. Turski tim naneo je i drugi poraz ekipi Dejana Radonjića u sezoni, posle poraza u Istanbulu 100:79.

Srpski šampion sada ima skor od 12 pobeda i devet poraza, a tim Velimira Perasovića je na 10 pobeda i 11 poraza.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je marko Simonović sa 17 poena i pet skokova, 13 poena ubacio je Čarls Dženkins, uz sedam asistencija. Sa po 12 poena susret su završili Bjelica i Volters, dok su ekipi falili poeni Kzmića i Jovića koji su imali problema sa povredama u ranijim mečevima

U pobedničkom timu raspoložen je bio Braun sa 20 poena i 11 skokova, pratio ga je Dešon sa 17, a jedan manje dodao je Danston. Ertel je imao dobru partiju sa 12 poena i 15 skokova.

Zvezda je dobro otvorila meč, imala prednost, ali je Efes uspeo da preokrene do kraja poluvremena. U nekoliko navrata crveno-beli su pokušavali da se vrate u meč, ali se osetio umor na parketu, gosti su to lepo koristili i u jednom trenutku imali 22 poena prednost, pa srpski tim nije imao snage za veliki preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari