Engleska i Švajcarska na Svetskom prvenstvu, Italija u baražu 1Foto: Beta/AP/Antonio Calanni

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pošto je na gostujućem terenu pobedila San Marino sa 10:0, u poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe C.

Engleska je već na poluvremenu vodila sa 6:0. Četiri gola postigao je kapiten Hari Kejn (27 penal, 31, 39 penal, 42). Strelci su bili još Hari Megvajer u šestom minutu, Emil Smit Rou u 58, Tajron Mings u 69, Tami Ejbraham u 78. i Bukajo Saka u 79. Strelac za engleski tim bio je i igrač San Marina Filio Fabri, koji je postigao autogol u 15. minutu.

Džud Belignem zatresao je mrežu u 72. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Engleska je prva na tabeli sa 26 bodova i sedmi put uzastopno se plasirala na Mundijal, a Poljska će kao drugoplasirana igrati u baražu. Poljska ima 21 bod, a večeras je u Varšavi izgubila od Madjarske sa 1:2.

U toj grupi Albanija je takmičenje u kvalifikacijama završila pobedom protiv Andore u Tirani 1:0.

Albanija je treća na tabeli sa 18 bodova, Madjarska ima 17, Andora šest, a poslednjeplasirani San Marino je bez bodova.

Reprezentacija Švajcarske plasirala se na Svetsko prvenstvo pošto je u poslednjoj utakmici Grupe C u Lucernu pobedila Bugarsku sa 4:0.

Golove su postigli Noa Okafor u 48. minutu, Ruben Vargas u 57, Sedrik Iten u 72. i Remo Frojler u prvom minutu nadoknade vremena.

Švajcarska je prva na tabeli sa 18 bodova, dva više od Italije, koja će posle večerašnjeg remija 0:0 u Belfastu sa Severnom Irskom igrati u baražu u martu.

„Azuri“ se nisu plasirali na prethodno Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Severna Irska je treća na tabeli sa devet bodova, Bugarska ima osam, a Litvanija na poslednjem mestu tri boda.

U Grupi F situacija oko plasmana rešena je pre poslednjeg kola. Danska je kao prvoplasirana otišla na Svetsko prvenstvo, a Škotska će igrati u baražu.

Škotska je večeras u Glazgovu pobedila Dansku sa 2:0 i nanela joj prvi poraz u kvalifikacijama.

U ostalim utakmicama u toj grupi Austrija je u Klagenfurtu pobedila Moldaviju sa 4:1, a Izrael je u Netanji bio bolji od Farskih Ostrva sa 3:2.

Danska je prva na tabeli sa 27 bodova, a Škotska ima četiri manje. Izrael i Ausrija osvojili su po 16 bodova, Farska Ostrva imaju četiri, a Moldavija jedan bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari