Balkanac u stručnom štabu Nemačke: Svi su odahnuli kada je Srbija ispala sa Evrobasketa 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Za desnu ruku Gordona Herberta, Alana Ibrahimagića, eliminacija Nikole Jokića i društva u osmini finala bila je bingo za ostale kandidate za medalje.

Poraz Srbije od Italije srušio je snove Nikole Jokića, Vasilija Micića, Vladimira Lučića, Nikole Kalinića… ali i raščistio put drugim selekcijama.

„Srbija je bila najbolja ekipa na turniru. I verujte, svi su odahnuli kad su oni ispali. Nama nikako ne bi odgovarala Srbija. Ali, javilo se pitanje koje su mnogi postavljali, a to je koliko je konstantan šut tog tima. Plus Italija u kojoj Spisu ubaci sve, Meli koji odjednom odigra perfektno… Ali, za mene je Srbija bila ekipa broj jedan, bolja od svih“, izjavio je za Mozzart sport jedan od najvažnijih šrafova u stručnom štabu Pancera, rođen u Beogradu, i odrastao u bosansko-hercegovačkom Zvorniku, košarkaški sazreo u Australiji i Nemačkoj.

Najveće zvezde turnira Nikola Jokić, Janis Adetokunbo (Grčka) i Luka Dončić (Slovenija) nisu do kraja preneli svoju NBA „magiju“. Iako su sva trojica pružala dominantne partije, njihovi timovi su ispali pre projektovanih plasmana.

„Srbija je za mene i kao tim bila najbolja. Sve je moglo drugačije da bude. Isto važi i za Dončića koji da je bio zdrav i prav, bilo bi drugačije. On čini boljima sve. Jokić još više. Grcima je već teže bez šutera u evropskoj košarci. Igrali smo sa svom trojicom. To je i meni kao treneru, kad gledam sa strane, iako su sva trojica Evropljani, strana situacija – da bukvalno ne možeš da ih zaustaviš. Dobili smo Grčku, uradili odličan posao, a Janis nam je dao 31, uz po osam skokova i asistencija“, objašnjava Ibrahimagić.

Nemačka večeras (17.15) igra sa Poljskom za treće mesto na Evropskom prvenstvu, dok će o tituli odlučivati Španija i Francuska (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari