Evroligaški brodolom u Berlinu: Alba silna, Zvezda u završnici posustala 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Albe pobedili su Crvenu zvezdu u 23. kolu Evrolige rezultatom 89:80 (18:16, 33:20, 21:18, 17:26).

To je jedan od težih poraza crveno-belih ove sezone na evropskoj pozornici, a ujedno i veliki udarac za nade ekipe o plasmanu u plej-in na kraju regularnog dela sezone.

Zvezda sada ima učinak 9-14, dok je Alba odavno prežaljena i sa učinkom 5-18 na samom dnu tabele.

Ekipa iz Berlina je igrala mnogo bolje od rivala tokom čitave utakmice i uglavnom kontrolisala rezultat, odnosno održavala dvocifrenu prednost.

Beogradski tim je tek u samom finišu uspeo da „istopi“ prednost i priđe na pet poena zaostatka, ali više od toga jednostavno nisu mogli da urade izabranici Janisa Sferopulosa.

Dobro su započeli utakmicu igrači Izraela Gonzalesa koji su veoma brzo došli do blage prednosti.

Utakmica je bila neizvesna u prvoj četvrtini, ali se već u narednoj domaća ekipa „odlepila“ na dvocifrenu razliku, da bi na kraju prvog poluvremena Zvezda primila čak 51 poen.

U drugom poluvremenu je samo rasla prednost Albe sve do 22 poena prednosti krajem treće deonice utakmice.

Ipak u poslednjoj četvrtini crveno-beli su upalili sve „motore“ i sustigli poprilično veliku prednost protivnika, ali i nisu imali snage za preokret.

Jago dos Santos je uspeo da primakne Zvezdu na samo pet poena zaostatka na dva minuta do kraja, ali je promašaj Smarta za tri poena na 30 sekundi do kraja ugasio sve nade gostujuće ekipe da može da stigne do preokreta.

Istini za volju Zvezda je u poslednjoj četvrtini napravila toliko grešaka da možda i nije zaslužila da pobedi u Berlinu večeras.

Pre svega centri crveno-belih, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj, su zbirno napravili tri nepotrebna faula u napadu, dok se Smart u jednoj polukontri nepotrebno zaleteo na igrače Albe i promašio polaganje, da bi već u narednoj akciji promašio trojku.

Uz to ni odbrana nije bila na visini zadatka pa su tako u jednom napadu centri Albe imali čak tri ofanzivna skoka, a tek iz četvrtog pokušaja su poentirali domaći igrači i to šutem za tri poena iz velike daljine.

Treba istaći i to da je ekipa Janisa Sferopulosa bila oslabljena neigranjem Miloša Teodosića i Nikole Topića, kao i da se Nemanja Nedović još uvek vraća iz povrede i da još uvek nije blizu svog maksimuma.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Valensiju, dok će Alba gostovati Olimpijakosu.

Pre toga Zvezdu čeka gradski derbi protiv Partizana u okviru ABA lige koji je na programu u nedelju 28. januara od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari