Federer se raduje Đokoviću 1Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Ako obojica budu na nivou očekivanja, prvi reket sveta Novak Đoković i najtrofejniji čovek u teniskoj istoriji Rodžer Federer srešće se u polufinalu mastersa u Sinsinatiju, a Švajcarac se unapred raduje prvom meču s večitim rivalom, mesec dana nakon što ga je Srbin porazio u neverovatnom finalu Vimbldona i primakao mu se na četiri grend slem titule zaostatka.

– Jedva čekam naredni meč sa Novakom i moj prvi naredni meč da pokažem na terenu šta stvarno mogu. Umesto da kažem, „sve je loše“ ili „nadam se da ne moram više da igram tenis“, mislim da je bolje razmišljati na ovaj način. Pobeda se ne sećate tako dugo, ali porazi su ti koji ostaju duže u vašim mislima. Čak više finala u kojima ste bili blizu. Mislim da je važno to kako ću reagovati posle svega – ispričao je medijima u Ohaju 38-godišnji vlasnik 20 šampionskih pehara sa turnira iz kategorije 2.000, pre nego što su i on i Novak krenuli u borbu za tron Sinsinatija.

Naravno, novinare je zanimalo da li je i kako zacelio rane posle proćerdanih meč lopti u Londonu i nestvarnog preokreta Đokovića u duelu čiji je ritam i rezultat veći deo vremena diktirao Federer. Odnosno, kako uopšte izgleda rehabilitacija od takvih, teških neuspeha.

– Osvrćete se na sve pokušavajući da shvatite šta se stvarno dogodilo. Vraćaju vam se detalji sa finala, dobri i loši momenti, sve to kad krenete da se vraćate na teren da opet trenirate. Sve to obično prođe već posle nekoliko treninga i počinjete da razmišljate o narednom turniru, za mene to je Sinsinati – objasnio je Federer, koji je poput Novaka posle Vimbldona otišao na odmor sa suprugom i decom.

– Odmah posle Vimbldona otišli smo i uživali u Švajcarskoj. Malo sam se opustio i potom počeo da treniram. Prvo rad na kondiciji, posle toga tenis. Sve je u tome da na turnir kao što je ovaj dođete sveži i da ne preterate sa treniranjem – rekao je potencijalni protivnik branioca titule.

Inače, na putu do projektovanog duela sa Federerom, aktuelni vladar Sinsinatija neće se u trećem krugu „videti“ sa zemljakom Dušanom Lajovićem, jer je ovaj posle velike borbe izgubio od Amerikanca DŽona Iznera – 1:2 (6:7, 6:1, 5:7) i tako drugu sezonu zaredom već u prvom kolu završio učešće u singlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari