Fernando Alonso ostaje u Aston Martinu 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Dvostruki svetski šampion i vozač Aston Martina u šampionatu Formule 1 Fernando Alonso obelodanio je da neće napustiti britanski tim na kraju sezone, kada mu je isticao dosad aktuelni ugovor.

Alonso je potpisao novi ugovor sa Aston Martinom, pa će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Španac je sa 42 godine nastariji vozač karavana, ali je više puta isticao da je motivisan kao nikada ranije da se takmiči u nadi da će osvojiti svoju treću titulu, piše Sport Klub.

Alonso za Aston Martin vozi od 2023. godine, posle rastanka sa Alpinom. Prethodno je nastupao još za Minardi, Meklaren (dvaput), Ferari i Reno, preteču Alpina, u kom je i dvaput poneo zvanje šampiona – 2005. i 2006. godine.

U Formuli 1 je zabeležio 32 pobede, osvojio je ukupno 22 pol-pozicije i 2.291 bod, a dosad je učestvovao na 384 Velike nagrade.

Alonso je rekorder po broju odvezenih kilometara u Formuli 1 i jedan je od najrenomiranijih vozača svoje generacije.

Aston Martinu se pridružio ne bi li ga ta saradnja približila vrhu karavana, s obzirom da veoma kompetitivni automobilista na trijumf čeka od Velike nagrade Španije 2013. godine.

Osim vozačkog umeća, sinonim za Alonsa jesu i neukrotiva glad za uspehom, ali i loši izbori (timova) koje je pravio u karijeri, koji su u saradnji sa nepovoljnim tajmingom i okolnostima doprineli da njegov rezime ne bude još impresivniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari