"U kafić je uletelo šest-sedam navijača, doživeo sam torturu": Golman Filip Kljajić za Danas o razlozima odlaska iz Novog Pazara 1Foto: Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Filip Kljajić (32), sada već bivši kapiten Novog Pazara, tvrdi da je doživeo torturu prethodnih dana.

Nekadašnjeg golmana Partizana brutalno su izvređali navijači kluba, a zatim se pokušaj pomirenja sa njima završio još i gore, pa je iskusni čuvar mreže rešio da napusti klub sa Jošanice.

– Cela situacija je ispala veoma loša iz nekih krajnje benignih stvari. Nakon poraza od Kolubare, otišli smo da pozdravimo navijače ispod tribine. Međutim oni su počeli da nas vređaju, a ja sam stao ispred saigrača. Tek tada su počele da stižu žestoke uvrede upućene ka meni. Kada se sve završilo sekretar kluba Fikret Međedović mi je rekao da bi bilo dobro da odem u kafić i da se nađem sa navijačima kako bismo sve razjasnili i izgladili odnose, te kako oni ne bi dolazili na trening možda. Ja sam otišao, ali tamo nije bilo nikoga. Tek naknadno je u kafić uletelo šest-sedam navijača koji su počeli da me vređaju i tada sam doživeo pravu torturu sa njihove strane, mnogo goru neko kada smo bili ispod tribine. Ja sam zato rešio da napustim klub. Nisam ništa dugovao klubu, niti su oni išta dugovali meni i mislio sam da je najbolje rešenje da odem odande. Sada više nisam u Novom Pazaru i osećam se sigurnije – iskren je Kljajić.

Pored njega, u toku samo jednog dana klub su napustili i predsednik Rasim Ljajić i novi trener Feđa Dudić koji je u redove srpskog prvoligaša stigao samo dva dana ranije.

– Taj potez pokazuje da su želeli da se ograde od tih navijača. Potez jeste možda lep, ali meni ne znači mnogo jer sam prošao kroz sve to maltretiranje od strane navijača i vreme se ne može vratiti unazad. Sada se osećam sigurnije i bolje. Doduše jesam bez angažmana, ali bezbednost mi je najvažnija. Kako je sezona u toku čini mi se da sad na proleće neću pronaći novi klub. Ipak, spremno ću dočekati letnji prelazni rok u nadi da ću možda ostvariti transfer u inostranstvo, mada bih i branio za neki drugi klub u Superligi – jasan je Kljajić.

Podsetimo, ovo nije jedini eksces navijača Novog Pazara.

Fudbaler Žarko Udovičić, koji je igrao za FK Novi Pazar 2015. godine, našao se na meti huligana zbog promašenog penala protiv Rada u Beogradu. Dva dana nakon utakmice i nakon završenog treninga Novog Pazara, sa grupom fudbalera ušao je u svlačinicu kluba, a tamo ga je sačekala nekolicina navijača koja je nasilno provalila u prostorije kluba i svlačionicu. Oni su repetirali pištolj i uz niz psovki, optužbi i pretnji, prislonili ga na glavu Udovičiću i zapretili mu ubistvom.

Nakon toga on je ubrzo otišao iz kluba, a sramota je večno ostala na sportskom kolektivu kraj Jošanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari