Flikov pakleni napad, Zidan u čudu 1Foto: EPA-EFE/ Alexander Hassenstein

Ne morate da volite Bajern, ali morate da poštujete njegov fudbal, jer ono što tim iz Minhena radi već drugu sezonu u Ligi šampiona jeste esencija atraktivnosti ove igre.

Kao svaka tipična nemačka ekipa, oduvek se branio disciplinovano, složno, odgovorno i do poslednjeg sekunda, ali od početka trenerske ere Hans-Ditera Flika na „Alijanc areni“ još lepše, pametnije, organizovanije i efikasnije napada.

S toliko žara i želje za golom više da je na početku odbrane evropske titule čak četiri puta matirao, epski agresivnu i do automatizma uigranu, odbranu Atletika.

– Susreli smo se sa jednim veoma nezgodnim timom, ali smo se fantastično nosili sa Madriđanima. Zaista sam zadovoljan našom igrom i briljantnim golovima. I te kako je važno pobedom započeti takmičenje – izjavio je čovek čija su strategija i izbor igrača učinili da se Bavarci prošle sezone prošetaju do „ušatog pehara“.

Strateg „jorgandžija“, Dijego Simeone, ostao je zatečen potčinjenošću njegovih izabranika u ovih 90 minuta.

– Nisam siguran da li smo ovako prošli zbog previše naših grešaka ili protivnikove sposobnosti da ih iskoristi. Uglavnom, moram da pohvalim stav mog tima. I posle minusa na poluvremenu nastavili su da traže pogodak. I tako sve do kraja meča, ne padajući ni posle nekoliko ozbiljnih, a neiskorišćenih šansi.

Ni Zinedin Zidan nije pronašao dobitnu formulu, ali je Realov poraz šokantniji i teži za podneti.

To što je utakmicu sa Šahtjorom završio samo s golom manje (2:3) ne može poništiti očaj navijača 13-ostrukog osvajača LŠ, jer su njihovi ljubimci u prvom poluvremenu bili „igračka“ za mlade i poletne Ukrajince.

– Nismo igrali kako treba, a kada je tako onda je trener uvek kriv. Nismo dobro ušli u meč, nedostajalo nam je i samopouzdanja, reakcija na veliko vođstvo gostiju na poluvremenu došla je kasno… Moram naći rešenje, Real ne može tako da izgleda – jasno je trostrukom osvajaču LŠ, kog posle poraza u prvenstvu Španije i ogromnog kiksa na startu nove UEFA sezone čeka večiti derbi sa Barselonom, ovog vikenda.

Osim jednog, ostali ishodi druge večeri prvog kola imaju prefiks očekivanog, jer je bilo logično da Liverpul bude bolji od Ajaksa, Mančester siti dobije utakmicu sa  Portom, Olimpijakos savlada Marsej, a prošlosezonski debitant Atalanta lupi „ćušku“ novajliji Midtjilandu, pa čak i da Inter i Borusija iz Menhengladbaha podele „plen“ na ravne časti.

Samo se malo ko nadao da prebogati Salcburg neće biti maksimalan protiv moskovske Lokomotive, na „vatrenom krštenju“ srpskog stručnjaka Marka Nikolića u elitnom UEFA takmičenju.

– Ne mogu biti 100 odsto zadovoljan, kada smo želeli tri boda, kontrolisali igru 30 – 35 minuta, postigli gol… Popustila nam je disciplina u poslednjem minutu prvog poluvremena, ne sećam da smo primili pogodak iz prekida od kako sam došao u klub, a ovaj neverovatan šut je promenio tok utakmice. No, idemo dalje… – ispričao je posle remija u Austriji jedini naš trener među akterima LŠ, kog u sledećem kolu čeka najkrupniji mogući zalogaj, pošto u Rusiju stiže moćni Bajern.

Španci kritikuju statistiku Jovića

Pedantni statističari iz Španije pozabavili su se individualnom statistikom Luke Jovića i dokazali njegov poražavajući učinak od dolaska u Real iz Ajntrahta. Na primer, ne tako davno  jedan od najtraženijih centarfora u Evropi skupio je 200 minuta u prvenstvu Španije i Ligi šampiona u sezoni 2020/2021. a da se nijednom nije upisao među strelce. Za to vreme je imao samo sedam šuteva u pravcu gola, od čega su tek dva išla u okvir, a brojke kažu da se nije proslavio ni u broju dodira sa loptom (75) i uspešnim driblinzima (1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari