FMP i dalje sporan 1Foto: ABA/ Mornar media pro

Određeni pomaci su napravljeni; tamo gde nije ni trebalo da bude problema pitanja su rešena na način da je data saglasnost da se prenos vlasničkih prava na Mornar i Primorsku završi i zavede u sudski registar, baš kao i u slučaju Cedevita Olimpije, prenosom prava sa Cedevite i Olimpije kao prethodno zasebnih klubova, na novi Cedevita Olimpija.

Ipak, krucijalan problem nije rešen: prenos vlasničkih prava na FMP nije urađen, samim tim novi račun ABA lige ne može biti otvoren, nakon što je Rajfajzen banka prethodni ugasila, sve dok Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, ne da saglasnost da klub iz Železnika postane suvlasnik regionalnog takmičenja.

– Poštovani, sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je Trgovački sud u Zagrebu sproveo upis promena koje smo na temelju izdanih punomoći prijavili: promene kod članova Cedevite i Olimpije (spajanje u KK Cedevita Olimpija), prenose udela MZT-a na Primorsku i Cedevite Olimpije na Mornar. Dakle, Mornar i Primorska upisani su kao novi članovi Društva – naveo je advokat lige Mihovil Granić.

Dopis klubovima uputio je i Davor Užbinec, direktor Cedevita Olimpije, sve u želji da se situacija konačno razreši kako bi se otvorio novi račun i Liga finansijski napokon profunkcionisala.

– Obaveštavam vas da je postupak prenosa poslovnih udela u ABA Ligi pri Trgovačkom sudu u Zagrebu uspešno završen. S obzirom na potpunu blokadu i nemogućnost urednog funkcionisanja lige usled nepostojanja bankovnog računa, pozivam predstavnika Partizana Ostoju Mijailovića da osigura dostavu punomoćja za prenos poslovnog udela na FMP, te predstavnika Crvene zvezde Nebojšu Čovića na preduzimanje svih potrebnih radnji za otvaranje novog bankovnog računa naše lige. Pošto razrešimo ova osnovna pitanja funkcionisanja lige, pristupili bismo, prema našim ranijim dogovorima, preoblikovanju naše lige u društvo sa ograničenom odgovornošću i potpisivanju novog Društvenog ugovora. Ukoliko predloženo nije prihvatljivo, molim predstavnike navedenih klubova za predlog rešenja koji bi osigurao normalno funkcionisanje ABA lige – naglasio je Užbinec.

Da bi udeo vlasništva prešao iz ruke jednog u drugi klub, neophodna je saglasnost svih ostalih klubova, što je i učinjeno kod slučaja Mornara i Primorske, dok kod prenosa udela vlasništva sa Metalca na FMP, nedostaje potpis Partizana čiji je predsednik odbio da to uradi, iako je prethodno dao saglasnost na Skupštini ABA lige, naknadno navodeći da postoji sukob interesa FMP-a i Crvene zvezde.

Zbog toga što odnosi u Ligi nisu uređeni, banka je blokirala račun ABA, a zbog neuređene dokumentacije i nelegalnih upravljanja računima, zamrzla je sredstva Lige i ugasila sve račune, zbog čega ABA niti može da prima uplate, niti da ispunjava finansijske obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari