Formula 1: Pobeda Ferštapena u Austriji 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Holanđanin Maks Ferštapen pobednik je trke za VN Austrije, ispred Šarla Leklera u bolidu Ferarija i trećeplasiranog Valterija Botasa u Mercedesu.

Samu trku je obeležio Maks Ferštapen koji je startovao sa druge pozicije, ali izuzetno slabo, pa je već u prvoj krivini bio osmi.

Sa druge strane Sebastijan Fetel je sa devete pozicije već u prvoj krivini došao na šesto mesto, a nakon tri kruga na četvrto.

Tada je četvorostruki svetski šampion počeo da „vrti“ izuzetno brze krugove i da sustiže dvojac iz Mercedesa Luis Hamilton – Valteri Botas, ali je greška ekipe u boksu pri zameni pneumatika koštala Fetela borbe za pobedu.

Luis Hamilton je imao problema sa prednjim krilom koje je zamenio u boksu, te je pao na peto mesto pri izlasku na stazu, ali je tada vozač Red Bula Maks Ferštapen počeo da vozi izuzetno kvalitetno i redom je obilazio Sebastijana Fetela i Valterija Botasa u borbi za pobedu.

U poslednjih pet krugova je sustigao i prvoplasiranom Leklera, a tri kruga pre kraja ga i obišao u trećoj krivini, uz izvesni incident, pošto je ga pri obilaženju i izgurao sa staze, što je suprotno propisima, ali se do kraja direkcija trke nije oglasila iako je taj incident zvanično pod istragom, pa je mladi Holanđanin slavio pobedu na istom mestu na kojem je trijumfovao i prošle sezone.

Kao četvrti je na kraju završio Sebastijan Fetel sa svega pola sekundi zaostatka u odnosu na Botasa, a kao peti je kroz cilj prošao Luis Hamilton.

Naredna trka u šampionatu vozi se 14. jula, za VN Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari