Francuska u četvrtfinalu 1Foto: FoNet/AP

Reprezentacija Fancuske plasirala se u četvrtfinale šampionata Evrope, pošto je danas u Lionu u osmini finala posle preokreta pobedila Irsku sa 2:1 (0:1), a za ulazak u polufinale igraće sa boljim iz duela između Engleske i Islanda.

Junak očekivane pobede „trikolora“ bio je Antoan Grizman, koji je golovima u 58. i 62. minutu najpre izjednačio, a potom svom timu doneo prednost, koja je, kako se ispostavilo, bila dovoljna za pobedu.

Irci su na startu šokirali domaćine, pošto je Robi Brejdi već u trećem minutu realizovao jedanaesterac, koji je dosuđen posle neopreznog starta Pola Pogbe nad Šejnom Longom.

Posle neočekivanog vođstva, fudbaleri Irske su se povukli i tražili su šansu u kontranapadima, koje su nekoliko puta dobro organizovali, ali je Ugo Loris uspevao da zaustavi opasne udarce Marfija i Dafija.

Nade Iraca da bi mogli da prirede senzaciju nestale su u 66. minutu, kada je Dafi kao poslednji igrač odbrane prekršajem zaustavio Grizmana na ivici šesnaesterca i sprečio ga da izbije sam ispred golmana, zbog čega je dobio crveni karton.

Do kraja utakmice Francuzi su maksimalno koristili brojčanu prednost i napadali su u talasima, ali nisu uspeli da postignu treći pogodak, mada je samo Žinjak imao tri veoma dobre šanse da definitivno reši pitanje pobednika, ali je samo uspeo da pogodi prečku.

Francuska: Loris, Evra, Kosjelni, Rami, Sanja, Kante (Koman, 46), Matuidi, Pogba, Paje, Grizman, Žiru (Žinjak, 74).

Republika Irska: Rendolf, Vord, Dafi, Kio, Koleman, Meklin (O’Šej, 69), Hendrik, Mekarti (Hulahan, 72), Brejdi, Marfi (Volters, 66), Long. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari