Hames Rodrigez, nedorečeni as svetskog fudbala: Florentino Perez me ubedio da ne izaberem novac već Realovu slavu 1Foto: EPA/Kiko Huesca

Hames Rodrigez je bio poslednji „galaktikos“ koga je doveo Florentino Perez nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu.

Kolumbijac je iznenadio sve 2014. godine na Mundijalu u Brazilu i predsednik Real Madrida nije oklevao da ga potpiše. Hames Rodrigez je igrao u Monaku, a postojala su još dva tima koja su želela da ga na svoju stranu pridobiju: PSŽ i Mančester siti.

Na kraju se igrač odlučio za „kraljevski klub“, koji je tek postao šampion Evrope i Florentino Perez je morao da plati 75 miliona evra da bi napustio Kneževinu i stigao na „Santjago Bernabeu“.

Skoro 10 godina kasnije, Kolumbijac otkriva kako je potpisan ugovor.

– PSŽ i Siti su me želeli. Oba tima su došla sa finansijski unosnijim ponudama od Madrida, ali ja sam želeo slavu, želeo sam Real Madrid. Ne postoji ništa kao Real Madrid. Florentino Perez me je nazvao i pitao me: „Šta hoćeš, novac ili slavu?“, a onda sam odgovorio da je ono što želim slavu. Odgovorio mi je: „Pa, gotovo je“, priznaje Hames Rodrigez.

Hames Rodrigez, nedorečeni as svetskog fudbala: Florentino Perez me ubedio da ne izaberem novac već Realovu slavu 2
Foto: EPA-EFE/Mauricio Dueñas Castañeda

Njegova etapa u Madridu podeljena je na dva dela. Prve godine, čim je došao u Real, Hames je, odigravši sjajnu sezonu sa Anćelotijem na klupi, postigao 17 golova uz 18 asistencija, te je uspeo da ubedi celokupnu javnost da Perez nije pogrešio kada ga je doveo.

Dolaskom Zinedina Zidana na klupu kluba iz španske predstonice u januaru 2016. godine vezista je izgubio na značaju u prvoj postavi Reala, pa je 2017. otišao na pozajmicu u Bajern, da bi imao minutažu koju nije imao u Madridu, piše madridski sportski list AS.

Dve godine kasnije vratio se da bi dobio drugu šansu, ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu i na kraju je morao da ode bez većeg uspeha u timu svog života.

Nakon Madrida igrao je za Everton, Al-Raijan iz Katara, Olimpijakos i Sao Paulo.

Popularni vezista sada raskida ugovor sa brazilskim timom i čini se da mu budućnost nije svetla. Sa 32 godine bi mogao ponovo da se nađe bez tima i sa krajnje neizvesnom budućnošću.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari