Kad i gde možete da gledate utakmicu između Srbije i Crne Gore? 1Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbalska reprezentacija Srbije igra možda i odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo, a protivnik je direktan konkurent za vizu za kontinentalno prvenstvo – selekcija Crne Gore.

Srbija ima dva boda više i utakmicu više od svog suseda i neophodna joj je pobeda u ovoj utakmici.

Sa druge strane Crnoj Gori „igra“ i bod i biće interesantno videti ko će imati više nerava u utakmici koja praktično odlučujuće o putniku na veliko takmičenje.

„Orlovi“ ne dočekuju susret sa Crnom Gorom u najboljem raspoloženju budući da su pre dve večeri izgubili od Mađarske u Budimpešti rezultatom 2:1.

Ipak, napadač Aleksandar Mitrović ne gubi nadu uoči utakmice godine.

„Nema šta da pričamo, ovakve utakmice ne traže mnogo reči. Znamo šta treba da radimo, koliko je utakmica bitna za naše ljude, narod, nas… Bitna je bila utakmica sa Mađarskom, ali znali smo i tada ulog protiv Crne Gore. Pozivam navijače da napravimo veliki korak ka istoriji.“

Takođe je i selektor Dragan Stojković uveren u prolaz Srbije na EURO 2024. koji će se igrati u Nemačkoj.

„Da li nas očekuje najvažnija utakmica? Je li u Budimpešti bila najvažnija? Sad je ova najvažnija! Sutrašnji je meč istine! Hoćemo, želimo, znam da možemo! Odigraćemo najbolje i najkvalitetnije, moramo da pronađemo rešenje i jedna lopta završi u mrežu protivnika. E sad da budemo toliko nesrećni, da nas sportska sreća opet izneveri, ne verujem! Ne postoji tim protiv kojeg nismo šansu stvorili, pokazaćemo čitav arsenal na terenu.“

Utakmica se igra u utorak 17. oktobra sa početkom od 20.45 časova,  a možete je direktno gledati na kanalima RTS 1 i Arena Sport Premijum 1 kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari