Fudbaleri Zvezde pobedili Helsinki (FOTO) 1Foto: Beta/Branislav Božić

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Helsinki sa 2:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezda je povela u 26. minutu golom Ričmonda Boaćija, a konačan rezultat postavio je Milan Pavkov u 90. minutu.

Domaći su kontrolisali utakmicu, imali veći posed i brojne šanse, dok su se igrači Helsinkija uglavnom branili i imali samo dva šuta na gol.

Zvezda je od početka napala, pokušali su Dušan Jovančić i Branko Jovičić, ali nisu bili precizni. Gosti su se oslobodili pritiska i u 15. minutu su zatresli mrežu, ali je gol koji je postigao Riku Riski poništen zbog ofsajda.

Zvezda je u 24. minutu imala dobru šansu posle kontranapada. Jovičić je povukao loptu i dodao do Marka Marina, a on do Ivanića koji je izašao pred gol, ali je njegov šut dobro odbranio golman Maksim Rudakov.

Dva minuta kasnije crveno-beli su poveli. Centrirao je Ivanić, loptu je glavom zahvatio Boaći i poslao je u mrežu.

Domaći su imali inicijativu i loptu u posedu, pokušavali su Jovičić i Marin da ugroze gol, ali bezuspešno. Ivanić je u 42. minutu sa desne strane oštro centrirao pred gol, ali je lopta prošla pored stative. U 45. minutu dobru akciju izveli su Jovančić i Marin, a šut nemačkog fudbalera izblokiran je u korner.

Drugo poluvreme počelo je šansom Zvezde, Ivanić je centrirao sa desne strane, Rodić je šutirao, a odbranio je golman gostiju.

Ubrzo je zapretio Helsinki, Nemanja Milunović izgubio je loptu u 51. minutu, gosti su krenuli u kontranapad, usledio je centaršut Riskija sa leve strane, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Rodić i izbacio loptu pored same stative, u korner.

Fudbaleri Helsinkija su se zatim oslobodili pritiska, ali nisu napravili ozbiljniju šansu, kao ni sa druge strane domaći igrači.

Igrači Zvezde su u završnici pojačali pritisak, a ozbiljnu šansu imali su u 86. minutu kada je Milan Jevtović iskosa sa leve strane sa pet metara šutirao pored gola.

Konačan rezultat postavio je Pavkov u 90. minutu. Centrirao je Marin, jedan igrač Helsinkija loše je intervenisao i odbio loptu samo do Pavkova, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Finskoj.

Rezultati ostalih utamica:

BATE Borisov – Rozenborg 2:1
Kluž – Makabi 1:0
Ferencvaroš – Valeta 3:1
Maribor – AIK 2:1
Seltik – Kalju 5:0
Dandalk – Karabag 1:1
Crvena zvezda – Helsinki 2:0

Trener Zvezde zadovoljan igrom protiv Helsinkija

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je zadovoljan igrom i večerašnjom pobedom protiv Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali da duel još nije završen, pošto njegovu ekipu čeka revanš u Finskoj.

„Teška utakmica. Helsinki je čvrsta ekipa koja zna šta hoće. Pregršt brzih igrača koje je teško čuvati i napadati. Bili smo dobri, nismo srljali, probili blok koji je teško probiti. Možda smo mogli da damo još koji gol ali sam zadovoljan. Iza nas je tek prvo poluvreme, igra se i u Finskoj, na veštačkoj podlozi. Zaboravljamo ovu utakmicu jer nas već u subotu čeka novi duel“, rekao je Milojević posle utakmice.

Zvezda je bila bolja tokom utakmice, Helsinki se uglavnom branio, a Milojević je rekao da nije očekivao da će finski tim igrati toliko defanzivno.

„Ekipa su koja voli fudbal, ali su se tako opredelili da igraju na našem terenu. Verovatno su želeli da iz dobrog boloka čekaju šansu za brze igrče. Tražili su pukotinu u našem timu, ali srećom dobro smo obavili posao i nismo primili gol“, naveo je on.

Trener crveno-belih dodao je da ima stvari koje ekipa mora da analizira, ali da je očigledna volja i motivisanost igrača.

„Ne mogu bilo šta da zamerim mojim igračima. U globalu sam veoma zadovoljan, posebno sam zadovoljan atmosferom koja je bila za desetku“, dodao je on.

Povodom izmena napadača na večerašnjoj utakmici, Milojević je rekao da ima plan za svaki meč i svakog protivnika.

„Veoma sam zadovoljan igrom. Ivanić je danas bio po boku, a sigurno se bolje snalazi u sredini. Gledamo u kojim segmentima je protivnik slabiji i trudimo se da to iskoristimo“, dodao je on.

„Milan (Pavkov) nije džoker, on je za mene standardni igrač. Bilo da je starter ili uđe u igru, on je igrač veoma bitan za igru i uvek donese ono što se od njega očekuje. Isto mogu da kažem za Boaćija. Obavili su šta se od njih očekivalo. Tu su i Tomane i Krstović od kojih očekujem da takođe ostave trag“, naveo je Milojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari