Fudbaleri Crvene zvezde večeras putuju u Atinu, gde će sutra protiv domaćeg Olimpijakosa odigrati humanitarni meč za pomoć stradalima u nedavnim požarima u Grčkoj. Trener crveno-belih Milorad Kosanović će prema najavama dva poluvremena odigrati sa dva tima. Biće ovo i prilika da se konkretnije testira fudbaler iz Čada Betoligor, koji je već 10 dana na probi u Zvezdi.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras putuju u Atinu, gde će sutra protiv domaćeg Olimpijakosa odigrati humanitarni meč za pomoć stradalima u nedavnim požarima u Grčkoj. Trener crveno-belih Milorad Kosanović će prema najavama dva poluvremena odigrati sa dva tima. Biće ovo i prilika da se konkretnije testira fudbaler iz Čada Betoligor, koji je već 10 dana na probi u Zvezdi.
Italijanski prvoligaš Juventus postigao je dogovor sa moskovskom Lokomotivom oko angažovanja srpskog defanzivca Branislava Ivanovića. Kako navode italijanski mediji preksinoć je između dve strane utanačen dogovor po kome će reprezentativac Srbije za pet miliona funti preći među torinske crno – bele, pri čemu će pola iznosa biti uplaćeno odmah na račun ruskog kluba, dok će preostali deo biti isplaćen u januaru.
– Klub poput Juventusa se ne odbija – istakao je Ivanović, koji bi u roku od nekoliko dana trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa „starom damom“.
Iako je lekarski tim Milana tvrdio da povreda brazilskog napadača Ronalda nije ozbiljnije prirode i da njega vrlo brzo očekuje povratak na teren, najnovija ispitivanja utvrdila su da je ta dijagnoza pogrešna i da će nekada najbolji golgeter na planeti morati da puzira još najmanje mesec dana. Iz kluba je najpre bilo saopšteno daće Ronaldo biti spreman za početak sezone, međutim, očigledno je došlo do greške u oceni.
– Nažalost, naša prva dijagnoza je netačna. Sledeće nedelje ćemo znati nešto više o povredi, ali mislim da bi Ronaldo mogao ponovo zaigrati tek za oko mesec dana – istakao je jedan od članova lekarske službe rosonera Žan Pjer Mirseman.
Defanzivac Majorke David Navaro nakon šestomesečne suspenzije ponovo će se vratiti na teren u nedelju, kada na programu budu bile utakmice trećeg kola španske Primere, a ovaj klub se bude sastao sa Viljarealom. Navaro je od strane UEFA bio kažnjen sa šest meseci suspenzije zbog utrčavanja na teren i udaranja protivničkog igrača na utakmici četvrtfinala prošlogodišnje Lige šampiona između Valensije i Intera, a kazna ističe u petak.
– Znam da sam mnogima dao loš primer i priznajem grešku koju sam skupo platio. Sada, nakon što sam odslužio suspenziju, ponovo ću vratiti osmeh na lice – rekao je Navaro.
U međuvremenu, Navaro je napustio Mestalju i prešao u redove kluba sa Palma de Majorke.
Portugalski stručnjak Žoze Murinjo još jednom je pokazao da kod njega epitet zvezde ne igra mnogo kada je reč o statusu u prvom timu. Naime, upitan da prokomentariše nezadovoljstvo Andreja Ševčenka i Mihaela Balaka zbog statusa koji imaju u klubu, Murinjo je bez pardona odgovorio da njega njihova večličina ne zanima i da su oni samo obični igrači.
– Ševčenko i Balak moraju dati više nego do sada jer njihov status nije ništa bolji od statusa ostalih igrača. Obojica imaju kvalitet i slavu, osvajali su trofeje… Ali jedno je kada igrate u timu gde ima malo poznatih igrača, a sasvim drugo kada ste u ekipi u kojoj su i ostali poznati, bogati i sjajno igraju – poručio je kontroverzni stručnjak.
Vlasnici Mančester junajteda porodica Glejzer oštro je demanotvala napise engleske štampe u kojima se navodi da se „crveni đavoli“ nalaze u finansijskoj krizi.
– Ta priča je netačna, nema nikakvih promena. Klub posluje kao i pre, možda čak i bolje – istakao je portparol Glejzerovih.
U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da je Junajted u letnjem prelaznom roku potrošio više od 50 miliona funti na dovođenje Nanija, Andersona, hargrivsa i Teveza, pa je teško poverovati da se klub nalazi u finansijskoj krizi.
Golman reprezentacije Italije i jedan od najboljih čuvara mreže na svetu Đanluiđi Bufon izjavio je nakon subotnjeg kvalifikacionog duela za odlazak na EP 2008. igranog između azura i Francuske, da se stidi domaćih navijača zbog zviždanja himni gostujuće selekcije. Pristalice aktuelnih svetskih šampiona su pre početka utakmice uputili niz zvižduka himni trikolora i prema Bufonovim rečima takav ispad je nedopustiv, posebno za nekoga ko nosi epitet planetarnog šampiona.
– Himna predstavlja jednu zemlju, njenu istoriju i kulturu. Čak i ako postoje tenzije niko ne bi smeo da ode tako daleko i negoduje na takav načn. Kada smo mi igrali u Francuskoj gledaoci su dostojanstveno ispratili našu himnu. Italijanski navijači mogu mnogo da nauče od njih – poručio je Bufon, sa čijim tvrdnjama se složio i predsednik Fudbalskog saveza Italije Đan Karlo Abete.
Strateg Barselone Frank Rajkard istakao je da je prošlogodišnji neuspeh njegovih izabranika u borbi za naslov prvaka Španije zapravo dobra stvar jer su on i njegov tim izvukli iz njega pouke i sada spremni dočekuju nove borbe.
– Propustili smo isuviše mnogo prilika, ali gledajući unazad možda je i bolje što nismo uspeli da osvojimo titulu. Sada imamo mogućnost da izvučemo ono najbolje iz sebe i pružimo maksimum. Imamo ekipu za uspehe – poručio je Rajkard, koji je dodao i da je spreman na kritike koje ga očekuju ove sezone i koje su usledile već nakon samo dva odigrana kola Primere.
– Nisam puno čitao o tome, ali kritike mi uvek ulivaju dodatnu energiju. Naravno da poštujem svačije mišljenje, ali to na mene ne utiče. Moj zadatak je da i dalje nastavim da radim najbolje što umem – kaže holandski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari