Grčke sudije i loša sreća 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Milana razočarani su primljenim golom protiv Crvene zvezde u 93. minutu, ali su saglasni u oceni da su kvalitetniji klub i da će to pokazati u revanšu narednog četvrtka na „San Siru“.

– Razočarani smo, imali smo prednost od jednog gola i igrača više. Zvezda je pokazala da je odlična ekipa i da je protiv nje mnogo teško igrati, još bi teže bilo da je završeno 11 na 11. Zadovoljni smo kako smo odigrali, ali Zvezda je pokazala zašto je tu gde jeste. Oni su se dobro spremili, znali su kako mi igramo… Mi malo patimo kada nam protivnik izađe visoko, bili su agresivni i to je uticalo na nas. I ovaj mali broj navijača dao je krila Zvezdi, dao joj snagu da dođe do tog drugog gola – rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine i vezista Milana Rade Krunić.

Sandro Tonali je bio veoma oštar u kritici svoje igre i saigrača što su Zvezdi dozvolili inicijativu u finišu utakmice.

– Morali smo bolje da završimo utakmicu. Bili smo na nekoliko minuta od pobede… Dozvolili smo da naprave previše prilika i iz jedne su postigli taj drugi gol. Moraćemo da ostavimo ovo razočarenje po strani. Mada, 2:2 i nije tako loše pred revanš, odgovara nam. Sada se resetujemo i okrećemo derbiju sa Interom – zaključio je Tonali.

Italijanski mediji su saglasni u oceni da je sreća bila na strani Zvezde za remi na „Mitiću“, uglavnom nekritički gledajući na činjenicu da je srpski prvak sa igračem manje na terenu izjednačio.

Pod naslovom „Teret derbija“ dnevnik „Gazeta“ objašnjava da je igračima Milana u glavi bio susret sa Interom i da zato nisu pružili maksimum.

Specijalizovani sportski list „Gazete delo sport“ konstatuje da je „Stanković umeo da taktikom nadomesti igrača manje na terenu“, ali i da je „gol Pavkova ipak plod sreće“.

Portal „Tutosport“ navodi da je grčki sudija napravio „podvalu“ kada je utakmicu produžio za više od tri minuta.

Isti izvor dovodi u pitanje i dva poništena gola Milana posle intervencije iz VAR sobe, kao i to da je Sidropulos „previše lako“ dosudio penal za Zvezdu posle igranja rukom Romanjolija.

Utisak je da je najneutralniji izveštaj imao „Đornale“ u kome se konstatuje da je „Pioli mislio da će se prošteti Beogradom“, kao i da se „Zvezdi isplatio trud koji je pokazala sa igračem manje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari