Gvardiola o "sudaru svetova" 1epa09423268 Manchester City's manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League match between Manchester City and Norwich City in Manchester, Britain, 21 August 2021. EPA-EFE/ANDREW YATES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Taktička trenerska rešenja ukrštali su još dok je Pep Gvardiola vodio Barselonu. Koristeći raspoložive i dostupne resurse, Čolo Simeone vrhunske rezultate na klupi Atletiko Madrida postizao je na način suprotan stilu igre španskog stručnjaka. U sutrašnjem, uvodnom susretu četvrtfinala Lige šampiona (21.00) Mančester siti moraće da odgovri pristupu i taktičkim manevrima Simeonea na klupi Atletika koji će igru bazirati na odbrani i kontranapadima.

„Neću da sudim o tome šta oni rade. Samo ću da ih analiziram kako bismo izvukli dobar rezultat. Šta to znači ružan fudbal? Kad smo pobedili na Old Trafordu sa 1:0 Bernardo Silva je poslednjih pet minuta čuvao loptu kod kornera. Nije to ružno. To je čuvanje rezultata. Uostalom, ja sam ovde da pričam o tome šta ćemo mi da pokušamo da uradimo, neću da sudim protivnicima. Oni rade ono što moraju da rade kako bi pobedili. Neću ni sekund da trošim na tu glupu raspravu. Svi pokušavaju da pobede, ko to učini – taj je u pravu“, ljutito je Gvardiola replicirao novinarima koji su stil igre Čola Simeonea nazvali „ružnim fudbalom“ naspram onog koji neguju „građani“.

„Ljudi imaju pogrešno shvatanje o načinu na koji Atletiko igra. Mnogo su oni ofanzivniji no što se misli… Oni samo izbegavaju rizik da napad grade iz centra. Ali su neverovatno agresivni kad krenu po loptu. Na protivničkoj polovini terena znaju tačno kako da igraju. U tim situacijama su zaista dobri. Imaju kvalitet napred. Šampioni Španije su u poslednjih 20 godina najčešće osvajali Ligu šampiona. A Atletiko je šampion Španije. Divim se njihovom istrajavanju. Dva puta su bili ispred Barselone i Reala. Dva puta su igrali finala Lige šampiona, jedno izgubili posle gola primljenog u sudijskoj nadoknadi, drugo na penale. Oni znaju kako se igra ovo takmičenje“, oprezan je Gvardiola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari