Hetafe odbio da igra u Milanu 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Fudbaleri Hetafea nisu otputovali u Milano na meč osmine finala protiv Intera. Predsednik Hetafea Anhel Tores rekao je da neće rizikovati zdravlje igrača po cenu da UEFA registruje meč službenim rezultatom.

Osim Hetafea i Sevilja je tražila odlaganje utakmice sa Romom, koja bi takođe trebalo da se igra pred praznim tribinama. Udruženje fudbalera Španije podržalo je zahteve dva kluba i tražilo od UEFA da pronađe druge termine kako bi mečevi bili regularni. Iz UEFA su odgovorili da odlaganja nema, a Hetafeu poručili da privatnim avionom otputuje u Milano pošto su svi redovni letovi iz Španije u Italiju stopirani.

– Sve dok se stvari ne promene, Hetafe neće putovati u Italiju. Zatražili smo od UEFA alternativno rešenje. Ne želimo da idemo u središte korona virusa, nema potrebe za tim. Takođe smo zatražili od španskog fudbalskog saveza da zahteva odlaganje. Ukoliko treba da izgubimo meč, izgubićemo. Ne želim da preuzimam nikakav rizik. Vrlo smo uzbuđeni zbog ove utakmice, ali ako mora da bude ovako, onda će tako i biti – rekao je predsednik Hetafea Anhel Tores.

On je rekao da će ako treba tužiti UEFA Sportskom sudu u Lozani jer ne želi da prekrši mere koje je donela Vlada Španije.

– Ne plašimo se, samo smo oprezni i odgovorni. Virusa ima i u Madridu, tako da nema potrebe da idemo u Italiju. LJudi iz Intera sa kojima sam razgovarao svesni su da je neprihvatljivo to što moramo da putujemo tamo. Ne želim da pristanem na to. Hetafe neće leteti u Italiju. Ili će se meč odigrati na drugoj lokaciji ili će se odložiti, s tim da bi pametnije bilo ovo drugo. UEFA nam je rekla da zatražimo posebnu dozvolu za let od naše vlade. Neću to da uradim, držaću se zakona moje države – zaključio je Tores.

Na sajtu UEFA juče nije bilo nikakve informacije o tome da igrači Hetafea nisu otputovali u Milano, dok je u španskim medijima to bila vest broj jedan. Predsednik Hetafea pozvao je i druge klubove da se pridruže bojkotu i odbiju da igraju svoje utakmice, što bi ako mnogi prihvate moglo da evropsku „kuću“ fudbala stavi pred ozbiljan ispit. U utorak i sredu su dva meča Lige šampiona igrana bez publike, dok su druga dva imala navijače, što i sa aspekta regularnosti dovodi evropske kupove u veliki problem.

Romi zabranjen let u Španiju

Fudbaleri Rome do zaključenja ovog izdanja nisu poleteli u Španiju na meč sa Seviljom. Avion iz Italije nije dobio dozvolu španskih vlasti za sletanje u Sevilju, a zatim je i aerodrom u Rimu izdao zabranu poletanja pozivajući se odluku Vlade Italije da je zabranjen izlazak iz zemlje svim građanima. Španski mediji prenose da su juče čak pojedini igrači Sevilje poručili upravi da će odbiti da izađu na teren protiv italijanskih fudbalera.

Osmina finala

LASK – M. junajted 18.55

Ajntraht – Bazel 18.55

Sevilja – Roma 18.55

Bašakšehir – Kopenhagen 18.55

Inter – Hetafe 21.00

Volfsburg – Šahtjor 21.00

Glazgov Rendžers – Bajer Leverkuzen 21.00

Olimpijakos – Vulverhempton 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari