Hoću da završim godinu kao prvi 1Foto: www.usopen.org

Poslednji trofej na turniru „Edi Her“ Miomiru Kecmanoviću doneo je ne samo još čvršću čelnu poziciju na ITF listi najboljih juniora u svetu, već i najbolji plasman na ATP rang-listi.

Pošto je u finalu pobedio Kanađanina Bendžamina Siguina (6:2, 6:1) 17-godišnji teniser napredovao je za 14 pozicija i trenutno je 792. igrač sveta.

Kecmanović je dan ranije u dublu sa Siguinom u završnici savladao američki par Nando – Rotsert (6:0, 6:1), pa sa Floride donosi duplu krunu.

– Uvek je lepo kada osvojite titulu i u singlu i dublu. To se ne dešava često, tako da veoma uživam u ovim trenucima. Mislim da ću da ponesem ovo iskustvo i da se opustim na Oranž Boulu – rekao je Kecmanović, koji će uskoro braniti titulu sa jednog od najprestižnijih juniorskih turnira.

Srpski junior upravo je titulom sa Oranž Boula prošle godine, kada je bio deveti na svetu započeo svoj uspon, a osvajanjem šampionskog trofeja na ITF turniru u Meksiku prošlog meseca došao je do prvog mesta na ITF juniorskoj listi.

– Cilj za ovu godinu bio je da postanem broj jedan i ostanem broj jedan. Veoma sam ponosan na sebe i zadovoljan kako sam igrao ove nedelje. Nadam se da ću učiniti isto na Oranž Boulu – istakao je Kecmanović, koji je ove godine stigao i do finala juniorskog US opena.

Nik Bolitijeri, na čijoj akademiji Kecmanović trenira poslednje četiri godine, kaže da srpski igrač na početku bio „malo impulsivan“, što se promenilo tokom ove sezone, kao i da je učešćem na turniru Edi Her pokazao hrabrost rizikujući da izgubi prvo mesto.

– Bio je dovoljno hrabar da rizikuje, što ne bi uradilo mnogo ljudi, ali da biste bili najbolji u bilo čemu morate biti spremni na rizike – rekao je Bolitijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari