"Hoću Partizan koji ide po protivnika" 1Foto: Starsport

Iako upriličen zbog utakmice drugog kola domaćeg prvenstva sa Javorom, ove subote u Humskoj, prvi veliki susret medija i Partizanovog šefa struke Miroslava Đukića posle poraza od Olimpijakosa više je bio osvrt na najsvežiju prošlost nego pogled na blisku budućnost.

A akcentom na taktiku crno-belih u prvoj od dve bitke za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, status problematične zvezde tima Leonarda da Silve Souze i njegovog naslednika (kada uskoro ode), i dalje nedovoljno fizički spremnog, Sejdube Sume.

– Mi smo Partizan, koji neće da igra na kontranapade. Uvek mora da bude ofanzivan, vodi meč, ima veći posed lopte, dominira… Mogli smo da se povučemo protiv Olimpijakosa, da postavim defanzivniju formaciju, ali to ničemu ne služi… Niko nam ne garantuje da bismo dobili meč da smo bili defanzivni. Onda bi se govorilo da nismo bili Partizan, a izgubili smo… Ja hoću da moja ekipa uvek igra napred, kako protiv Mačve i Javora, tako i u Evropi. To smo i uspeli u dobrom delu protiv Grka, ali razlika je u tome što oni ne greše, ne gube loptu tamo gde se to ne sme i kažnjavaju najmanju grešku – objašnjava trener crno-belih svoj izbor da na Grke krene sa tri vrlo ofanzivna igrača u završnici (Leonardom, Tavambom i Đurđevićem), uz to na rivala vrši pritisak visoko postavljenom zadnjom linijom.

– Sada pije vodu priča koju sam „prodavao“ kad sam došao. Rekao sam da hoću Partizan koji ide po protivnika. Sada moj igrač ne može da kaže da se povukao. Naprotiv, ima samopouzdanje i može da kaže da je protiv stalnog učesnika Lige šampiona video da možemo da igramo s njim bez problema – zadovoljan je napretkom ekipe pod njegovim vođstvom nekada odlični štoper Deportivo la Korunje, Valensije i reprezentacije Jugoslavije, ali ne pravi se da ne vidi drugu stranu medalje, pa dodaje „najtežu stvar smo uradili, stvorili prilike iz igre, a pali smo na sitnim detaljima“.

Leonardo nije doneo prevagu ovog puta, ali zato se previše raspravljao sa sudijom i svojim čuvarima, a činilo se i da ga saigrači pomalo zaobilaze.

– Ma, kakvi. Mi Leonarda treba da tražimo, siguran sam da ekipa to čini. On je veliki igrač, pojavi se u nekom trenutku i napravi razliku, genijalni potez. Ostalo je brba za poziciju. Teško je na tim utakmica biti konstantan.

Papreno plaćeni Sejduba Suma nije dobio šansu, ali Đukić kaže da je samo pitanje trenutka kada će se centralni vezni iz Slovana „ušančiti“ u prvih 11.

– Sejduba Suma je svaki dan sve bolje što se tiče fizičke spreme, već protiv Javora će imati mnogo veću minutažu – najavio je njegov šef, uz napomenu da će opet „promešati“ startere i da prema Ivanjičanima mora biti isti stav.

– Rekao sam im da smo pokazali navijačima i fudbalskoj Srbiji šta možemo protiv Olimpijakosa. Ne mogu sad protiv Javora da pokažu drugo izdanje. Sada nema nazad. Dužan i u obavezi da igraš istim intenzitetom.

Parovi 2. kola Superlige

subota

Mačva – Zemun 17.00

Bačka – Voždovac             18.00

Partizan – Javor 19.00

Borac – Spartak  20.00

Čukarički – Napredak      20.00

Radnik – Vojvodina          20.00

nedelja

Rad – Crvena zvezda       19.00

Meč Radnički (N) – Mladost odložen je zbog infrastrukturnih problema na „Čairu“, a novi termin je 23. avgust.

Tabela: partizan 3, Crvena zvezda 3, Spartak 3, Javor 3, Vojvodina 3, Napredak 1, Rad 1, Mladost 1, Zemun 1, Radnik 1, Voždovac 1, Bačka 0, Borac 0, Čukarički 0, Radnički (N) 0, Mačva 0.

Odlična Zvezda

Partizanov trener pohvalio je igru večitog rivala u pobedi nad Spartom (2:0). „Odgledao sam meč. Odlično je Zvezda odigrala, u dobrom intenzitetu. Pred velikim smo derbijem za mesec dana. Biće interesantan, evropski“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari