Hornerov kompliment koji Saincu otvara vrata Red Bula 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Pobeda Karlosa Sainca na VN Australije nije prošla nezapaženo u svetu auto-moto sporta.

Špancu ističe ugovor sa Ferarijem na kraju ove sezone i pošto je na tržištu niko ne želi da isključi mogućnost potpisivanja ugovora sa rođenim Madriđaninom.

Čak ni Red Bul.

Šef Red Bula Kristijan Horner bio je zadivljen Saincovim učinkom sa Ferarijem samo dve nedelje nakon operacije slepog creva i upitan o mogućnosti da bi Karlos mogao da se pridruži austrijskom timu, Britanac mu nije zatvorio vrata. Naprotiv.

– Želimo najbolju moguću postavu i ponekad moramo da gledamo van naše akademije. U Australiji smo videli sjajnu pobedu vozača koji je bez posla, tako da je tržište za 2025. veoma fluidno. Sa ovakvim nastupima ne može se isključiti mogućnost dovođenja takvog vozača, ali morate da odvojite vreme da na miru odlučite o svojim potezima – izjavio je on.

Potom je Horner istakao da postaje očigledno da je Sajnc jedini vozač koji može da ih pobedi, što je mnoge jubitelje „najbržeg cirkusa na svetu“ nateralo da pomisle da je plan ekipe da dovedu sjajnog vozača koji je izgubio posao zbog dolaska Luisa Hamiltona u legendarnu ekipu od 2025. godine.

Dva vozača Red Bula su trenutno u nedoumici. Verstapen ima ugovor do 2028. godine, ali se spekulisalo da bi mogao da napusti tim nakon nedavne istrage protiv Hornera. Takođe se Holanđanin nedavno dovodio u relacije sa Mercedesom, no i ako se to ne desi, njegov timski kolega Serhio Perez uopšte nije siguran u timu posle veoma slabe 2023. godine, i lošeg početka ove sezone, a njemu ističe ugovor u decembru, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari