Istanbul i Madrid u fokusu 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

U odnosu na duele Fenerbahče-Žalgiris i CSKA – Baskonija, serijal između Efesa i Barselone, ali i Reala i Panatinaikosa trebalo bi da bude dosta dramatičniji i neizvesniji. Efes će večeras na startu ugostiti Katalonce, dok će Madriđani dočekati zahuktali Panatinaikos.

U seriji na tri pobede, verovatno će prve dve utakmice u Istanbulu i prestonici Španije biti ključne po krajnji epilog.

Efes je najprijatnije ovosezonsko iznenađenje; prosečno po meču ostvaruje skoro 20 timskih asistencija što posledično dovodi do toga da istanbulski velikan ima četvrti najbolji napad Evrolige. Efes za tri šutira čak 40 odsto i može da se pohvali podatkom da ima Vasilija Micića koji je sa 5,5 uspešnih dodavanja među pet najboljih asistenata Evrolige.

– Za nas je svaki meč u plej-ofu poput finala. Nadam se da će navijači prepoznati svu važnost večerašnjeg duela i dati nam veliku podršku protiv vrlo kvalitetnog rivala koji na klupi ima izvanrednog trenera – istakao je Ergin Ataman, trener Efesa.

Barselona se vratila u plej-of posle dve godine očajnih rezultata; Svetislav Pešić je tako posložio stvari u timu da Katalonci u Istanbul stižu kao druga najbolja odbrana u Evroligi.

– Očekuje nas gostovanje u veoma uzavrelom ambijentu. Ne osećam neki preveliki pritisak; želimo i verujemo da ćemo biti sposobni da ostvarimo pobedu na startu serije. Ne osećamo nervozu, sva pažnja usmerena nam je ka predstojećem duelu – poručio je Pešić.

Real verovatno nije želeo Panatinaikos u četvrtfinalu. Atinjani su dolaskom Rikija Pitina postali neuporedivo kompetitivniji na gostovanjima.

– Za mene važnije od samog meča, jer ne mogu da postignem koš, jeste verovatnoća po kojoj DŽejms Gist možda neće nastupiti na prvom susretu. To bi mogao da bude veliki nedostatak u našoj igri. Ako se to desi, verujem i nadam se da će neki drugi momci preuzeti odgovornost – poručio je čuveni Pitino, koji je u koledž karijeri osvajao titule sa Kentakijem i Lujvilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari