Ivan Obradović: Trebalo da dođem ranije 1Foto: FK Partizan

Kako su bekovske pozicije manje-više hronična slabost Partizana, ime Ivana Obradovića je godinama figuriralo kao potencijalno pojačanje, mada uglavnom kao pusta želja uprave/trenera ili medijska spekulacija.

Sve do foto-finiša tek završenog prelaznog roka, kada su se on i drugo „dete“ crno-belih, vezista Miloš Jojić, u istom danu vratili tamo odakle su „lansirani“ u inostranstvo.

– Pre godinu i po dana je bio prvi kontakt, ali je došao novi trener u Anderlehtu i onda sam počeo opet da igram. Sada je prvi kontakt bio uspostavljen sa moje strane, kada je u klubu bio Savo Milošević. Tada nije prošlo dobro, ali eto, sada sam tu – objasnio je 32-godišnji defanzivac okolnosti svog povratka u Humsku 1 posle 11 sezona provedenih u Saragosi, Mehelenu, Anderlehtu i Legiji.

Da nije imao čestih problema s povredama ko zna dokle bi dogurao nekadašnji standardni reprezentativac Srbije, ali je uvek uspevao da se vrati u normalu i nastavi dalje, kao sada kada je niotkuda ušao u konkurenciju za sastav za prvi meč sa Crvenom zvezdom u sezoni 2020/2021, odmah iza aktuelne pauze u Superligi.

– Drago mi je što sam tu, možda je trebalo ranije da stignem, ali sada sam tu. Jeste mnogo bitan večiti derbi, ali tu je i puno manjih utakmica. Kontinuitet je najbitniji u ovom klubu. Ne smemo da uđemo u taj meč „prenapaljeni“, pa posle da nekoliko utakmica kiksiramo. Polako, strpljivo, derbi je jedna utakmica. Ja sam i kada smo bili prvi sa po 10 bodova više gubio, tu tabela ništa ne znači.

Pre ponovnog zaduživanja opreme „parnog valjka“, učesnik Svetskog prvenstva 2010. godine prošao je kroz trnje u Poljskoj. Bez ijednog nastupa za Legiju.

– Išao sam do zvezda i do dna, ali uvek sam se vraćao. To dokazuje da sam talentovan i uvek spreman za nove izazove Ne gledam to kao grešku nego jedno iskustvo koje će mi pomoći za ovu sezonu. Imao sam mnogo privatnih problema i vanfudbalske stvari mi nisu dozvoljavale da uđem u formu – prisetio se u priči za klupsku televiziju Obradović, čiji bekovski kvalitet je da se često priključuje ofanzivi, dobro centrira pa i sam šutira, dajući ponekad i golove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari