Ivana Španović pozvala školarce da postavljaju visoke ciljeve 1Foto: Starsport

Atletičarka Ivana Španović ohrabrila je danas učenike Osnovne škole „Mladost“ na Novom Beogradu da učestvuju u pripremama za maraton „Brzinom do zvezda“ rečima da je „važno da se u tom uzrastu bave sportom iz zabave i zadovoljstva a ne iz moranja, ali i da je važno da sebi postavljaju visoke ciljeve i da ulože napore da te ciljeve ostvare“.

Španović je bila gost na času jedne grupe učenika trećeg razreda OŠ „Mladost“ kojima je rekla da je važno da „nikada ne pomisle da nisu dovoljno dobri da bi ostvarili neki cilj“.

Ona je zatim održala trening sa učenicima trećeg i četvrtog razreda, koji se takmiče u kvalifikacijama za beogradsko finale maratona „Brzinom do zvezda“, koje će biti održano u nedelju, 17. novembra u beogradskoj Štark Areni, a organizatori su Atletski savez Srbije i kompanija Telenor.

Predstavnica Telenora Marija Vujanić je rekla da u projektu „Brzinom do zvezda“, koji je počeo 1. septembra, učestvuju osnovne škole iz 17 beogradskih opština, a deca uzrasta devet i deset godina imaju svoja školska takmičenja kao kvalifikacije, da bi najbrži medju njima učestvovali na „Srbija maratonu“ u Štark Areni.

Maraton „Brzinom do zvezda“ podrazumeva učešće oko 120.000 školske dece iz 40 gradova u Srbiji, a najbrži učenici iz svih krajeva Srbije učestvovaće na maratonu koji će, kako je najavljeno, biti održan krajem školske godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.