Izvestan derbi za desetak dana 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana nastavljaju trku u dvoje na vrhu superligaške tabele, oba kluba su u pretposlednjem kolu pred početak plej-ofa ostvarili sigurne pobede.

Ko god bio prvi, a ko drugi, očigledno je da će se dva velika rivala sastati već u prvom kolu plej-ofa, 16. ili 17. aprila. Kada može da padne i odluka o šampionu, bez obzira što se nakon toga igra još šest kola.

Crvena zvezde je u Nišu ubedljivo savladala Radnički rezultatom 5:1 (1:1), iako je domaćin do isključenja Savića bio u pojedinim trenucima ravnopravan protivnik Beograđanima. Nakon što je pre kraj prvog poluvremena stekla brojčanu nadmoć na terenu Zvezda je bez puno problema stigla do trijumfa, a u narednom duelu sa TSC preostaje joj da osigura i prvu poziciju pre plej-of.

– Utakmica se igra 90 minuta. Da li je 31. ili 34 minut, to ne menja ništa. Dobro smo ušli, postigli gol, potom naivno primili gol. Dosta je uticao drugi žuti karton koji je Radnički dobio. Rekao sam da smo u dve utakmice propustili mnogo protiv Radničkog i sada nam se vratilo – izjavio je posle meča u Nišu trener crveno-belih Dejan Stanković.

Prvi stručnjak Zvezde istakao je i odličnu partiju trostrukog strelca Kataija.

– Ne bih ja trebalo da stojim ovde, ovde bi trebalo da bude neko od mojih momaka, na primer Sale Katai. Drugi žuti karton uticao je mnogo. Hvala navijačima na podršci. Dobili smo šta smo hteli i idemo dalje – zaključio je Stanković.

Partizan je na svom stadionu do bodova došao golovima Nemanje Uroševića i to posle asistencija Bibrasa Natha, ali je pobeda ubedljivija od onoga što se dešavalo na terenu. Gosti su, naročito u uvodnim minutima utakmice bili bolji tim, stvarali šanse, ali je odbrana Partizana uspela da sačuva svoju mrežu.

Kad je inicijativa tima iz Bačke Topole bila u jeku crno-beli su postigli prvi gol, a krajem poluvremena i drugi, kojim su osigurali tri važna boda, pred gostovanje Čukaričkom.

– TSC je igrao odlično, bili su bolji od nas u periodu igre kada smo postizali golove. Svesni smo toga, ekipa su u usponu i moramo da budemo zadovoljni. Rival je dominirao, ali čestitam mojim igračima na 25 pobeda u 29 utakmica, nije lako pobeđivati posebno ovako kvalitetne rivale- rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

On se ponovo osvrnuo na činjenicu da na stadionu Partizana sudijska trojka nije imala pomoć kolega iz VAR sobe.

– Nije radio VAR. Nije u interesu bilo koga da se utakmica igra vez VAR-a. Nismo želeli iz respekta prema protivniku da pravimo problem. Često nam se dešava da ne radi VAR – rekao je Stanojević.

Trener gostiju Žarko Lazetić bio je zadovoljan igrom svog tima na stadionu u Humskoj i podvukao činjenicu da se TSC plasirao u plej-of.

– Čestitam Partizanu. Svako je na svoj način pokušavao da ugrozi rivala. Mi smo bili bolji u posedu, ali smo primili golove iz prekida. Moramo da poradimo na tome i da se spremimo za dalje izazove. Kada sam došao, bio nam je cilj ulazak u plej-of, što smo u ovom kolu i ostvarili – izjavio je Lazetić.

Pred utakmice poslednjeg kola četiri tima još uvek nisu osigurala status u plej-ofu, odnosno plej-autu. Napredak sa 34 boda je iznad crte, dok Kolubara (34), Radnik (33) i Mladost (33), još uvek imaju šanse da se dočepaju plej-ofa. U poslednjem kolu Napredak na svom stadionu igra sa Metalcem, Kolubara gostuje Spartaku, Radnik na svom terenu dočekuje Novi Pazar, a Mladost u Lučanima igra sa Radničkim iz Niša.

Superliga 29. kolo

Novi Pazar – Napredak 1:0

Kolubara – Mladost 2:2

Partizan – TSC 2:0

Radnički 1923 – Vojvodina 3:2

Radnički (N) – Crvena zvezda 1:5

Metalac – Spartak 2:0

Voždovac – Radnik 16.15

Proleter – Čukarički 18.30

Tabela: Crvena zvezda 78, Partizan 78, Čukarički 52, Radnički (N) 40, TSC 38, Voždovac 37, Vojvodina 36, Napredak 34, Kolubara 34, Radnik 33, Mladost 33, Spartak 31, Radnički 1923 30, Proleter 28, Metalac 27, Novi Pazar 25.

Metalac prodisao, Vojvodina „na aparatima“

Posle više od mesec dana i pet odigranih utakmica, ekipa Metalca je konačno stigla do bitnih možda i spasonosnih bodova u borbi za opstanak. Trijumfom protiv Spartaka izvršili su pritisak na direktne konkurente i uspeli da odgovore na izazov kragujevačkog Radničkog. Gol odluke postigao je Prestiž u 30. minutu posle kardinalne greške mladog igrača Spartaka Alekse Đuranovića koji je po izlasku iz igre zaplakao pored klupe.

Crna serija Vojvodine nastavljena je i u Kragujevcu. Novosađani su poraženi šesti put uzastopno pošto je Radnički slavio 3:2 (2:0) i gostima ugrozio plasman za mesto u plej-ofu.

Tim Dragana Radojičića, kom je ovo bio drugi meč po povratku u klub za koji je nekada igrao, ostao je na sedmom mestu, ali će morati u narednom kolu da savlada Proleter, inače bi u slučaju da Kolubara slavi u Subotici, a Napredak kod kuće protiv Metalca, ostao bez mesta u gornjem delu tabele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari