Jagodina teža od derbija 1

Fudbaleri Crvene zvezde imaju mnogo razloga za radost.U subotu je u slavljenickoj atmosferi povodom 71. rodendana savladana Jagodina rezultatom 3:1. Trijumfom nad „curanima“ ostvarena je 22. pobeda kojom se ekipa iz Ljutice Bogdana približila rekordu Benfike iz sezone 1971/1972 kada su lisabonski „orlovi“ zabeležili neverovatnih 29 trijumfa. Medutim, igra izabranika Miodraga Božovica nije bila na zavidnom nivou.

Prvo poluvreme koje je završeno bez golova posebno je zabrinjavajuće za tim sa „Marakane“ budući da su u tom delu igre Jagodinci u više navrata bežali zadnjim igračima Zvezde i samo zahvaljujući nesmotrenosti napadača gostujuće ekipe, ali i dobrim refleksima prekaljenog golmana mreža Damira Kahrimana ostala je mirna. U nastavku je kapitulirao pogotkom Jevtića, ali je majstorijama Ibanjeza, Kataia i Vijeire loša igra crveno- belih ostala u senci trijumfa.

To apostrofira i čuvar mreže lidera Superlige Damir Kahriman ne želeći da se previše bavi propustima saigrača u subotnjoj utakmici.

– Najbitnije je da smo pobedili. To što smo primili jedan ili mogli više, to je za neku dublju analizu, dok je u ovom trenutku manje važno. Što kaže naš narod, jutro je pametnije od večeri, sačekajmo to da prenoći pa ćemo se narednih dana dublje pozabaviti propustima u igri – poručio je Kahriman da će o greškama više biti reči narednih dana.

Naglasio je bivši mladi reprezentativac Srbije da je nešto lošija igra protiv ekipe iz donjeg dela tabele posledica „pražnjenja“ posle pobede nad Partizanom i još uvek nedovoljne spremnosti ekipe.

– Znali smo da će utakmica sa Jagodinom možda biti teža od derbija, jer smo svesni koliko smo istrošeni posle meča sa Partizanom. Trenutno smo u fazi kada još uvek nismo dostigli željenu formu i oscilacije u igri su u ovom delu sezone očekivane. Znajte da ni nama nije lako, ali danas smo se sa tim izborili i pobedili – ukazao jeiskusni golman šta je najbitnije za ekipu u meču koji nije obilovao atraktivnim potezima na koje je su crveno-beli navikli ove sezone.

Nekadašnji čuvar mreže brojnih superligaških ekipa i internacionalac u Francuskoj i Ukrajini osvrnuo se i na čudan splet okolnosti u poslednje dve utakmice kada je dolazilo do iznuđenih promena u odbrani.

– U taktici se ništa ne menja, Le Talek je oba puta odlično odigrao na poziciji štopera. Već smo se privikli na rokade u odbrani tokom utakmice. Prošli put Luković je zaradio crveni karton u derbiju, a sada nas je zadesila povreda Pavićevića. Uprkos nesrećnim okolnostima po tim u poslednje dve utakmice, pokazali smo da smo moćna ekipa i da smo spremni da se izborimo sa poteškoćama. To je naša veličina – naveo je Kahriman da ga je ekipa spremna i kada sreća okrene leđa.


Osekotina koči put u Novi Pazar

– Imam osekotinu ispod kolena, koja je sanirana posle sudara sa Pavićevićem, ali čekaju me dodatni pregledi. Nadam se da ništa nije strašno i da ću moći da branim već naredni vikend na gostovanju u Novom Pazaru. Narednih dana znaću nešto više o tome.

Katai: Presudili njihovi promašaji

– U prvom poluvremnu je viđen dobar fudbal, bilo je šansi na obe strane. Mislim da je presudilo što oni nisu iskoristili povoljne prilike koje su imali. U nastavku smo odigrali mnogo bolje i ostvarili zaslužen trijumf koji je u ovom trenutku najvažniji. Igra nije bila na zavidnom nivou, ali mislim da smo pružili kvalitetniju partiju u odnosu na prethodne dve utakmice što nam daje za pravo da verujemo da će u narednim utakmicama biti sve bolje.

Ibanjez: Asistencija važna kao i gol

– Srećan sam zbog pobede iako smo suviše opušteno ušli u meč. Nismo morali da čekamo ovoliko dugo na gol, ali tri boda su najvažnija. Drago mi je što sa postigao gol, ali ništa manje nisam radostan ni zbog asistencije Kataiu posle koje smo poveli i utakmicu mirnije priveli kraju. Čuo sam da nas čeka teško gostovanje u Novom Pazaru u kome ćemo pokušati da nastavimo niz pobeda u sezoni rekorda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari