Jasna Šekarić ne ide u Rio 1

Određen je srpski streljački tim za Olimpijski igre u Rio de Žaneiru i za drugog strelca pištoljem za žene izabrana je Zorana Arunović, koja je bila u konkurenciji sa Jasnom Šekarić.

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na današnjoj sednici, kojom je presedavao Siniša Mašović, predsednik SSS, prihvatio predlog sastava olimpijskog tima sportskog direktora Srećka Pejovića, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Našu zemlju će u takmičenjima puškom predstavljati: Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović. Pištoljem će gađati: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.

Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji u principu potvrđuje predloge nacionalnih saveza, a devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara.Posle ozbiljne višesatne diskusije utrvđen je konačan predlog poimeničnog sastava reprezentacije.

Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je u potpunosti usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene. Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunović, dok je jedan član bio uzdržan.

„Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović“, rekao je predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović.

Sebić, Stefanović i Grgić su debitanti na Olimpijskim igrama. Medalje na OI osvojili su Pletikosić, bronzu MK puškom iz ležećeg stava u Barseloni 1992. godine i Ivana Anđušić Maksimović srebro MK puškom iz trostava u Londonu 2012. Stručni štab će biti određen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari