Javor (ni)je bauk 1Foto: STARSPORT

U redovnim okolnostima, Partizan bi u miru dočekao duel sa Javorom, bez obzira što su Ivanjičani u bliskoj prošlosti umeli i kao gosti i kao domaćini da zakidaju superligaške bodove favoritu iz Humske, ali su na crno-beloj strani Topčiderskog brda frka i nervoza pred nedeljni meč jači nego uoči većine derbijevskih okršaja sa Crvenom zvezdom poslednjih sezona.

Samo i isključivo krivicom vicešampiona, jer su limiti i greške ekipe, struke i uprave učinili da „parni valjak“ posle samo dva kola kaska tri boda za večitim rivalom i braniocem titule, a navijači, stručnjaci i mediji danima „čereče“ očajnu igru u porazu od Novog Pazara i teško ostvarenu pobedu nad Napretkom.

Da nisu samo „grobari“ kivni zbog slabog starta u prvenstvu potvrđuje i sastančenje užeg dela rukovodstva sa Savom Miloševićem i njegovim saradnicima od četvrtka, iz kog se izrodio samo zajednički stav da su problemi rešivi i svi moraju zasukati rukave, a ekipa u najkraćem roku mora biti ojačana na najosetljivijim pozicijama.

Za početak trener je najavio tumbanje sastava iz poslednjih 180 minuta, odnosno dizanje borbene gotovosti cele svlačionice, ali pitanje je koliko brzo i gde se sve mogu napraviti neophodni pomaci.

I, još važnije, mogu li prerasti u automatizme, jer toplo-hladno partije i rezultati mogu samo da uspore „parni valjak“ na putu ka ovosezonskim ciljevima.

Za početak, duel sa Javorom pokazaće da li je „bonus igraču“ Aleksandru Popoviću odzvonilo mežu stativama, jer to što spada među igrače mlađe od 21. godine (još) nije dovoljno da odmeni Vladimira Stojkovića.

Da li je zadnja linija u stanju da se „sastavi“ sama sa sobom i ne namešta se rivalskim ofanzivcima svojim greškama.

Da li vezni red ima ideju i motiv više kako da materijalizuje svoje velike veštine.

Da li neumorni Umar Sadik može da ima češće pravu podršku u napadu nego što je to do sada bio slučaj.

Uglavnom, prostora za kikseve je sve manje, iako takmičenje sa 20 klubova tek hvata zalet.

Superliga – 3. kolo

nedelja

Mačva – C. zvezda               18.30

Mladost – Inđija   19.00

Napredak – Radnik             19.00

Radnički (N) – Novi Pazar 19.00

Spartak – Metalac               19.00

TSC – Zlatibor         19.00

Čukarički – Rad      20.30

Partizan – Javor    20.30

Proleter – OFK Bačka         20.30

Voždovac – Vojvodina       20.30

Tabela: C. zvezda 6, Spartak 6, Proleter 6, Mladost 6, Čukarički 4, TSC 4, Javor 3, Partizan 3, Radnik 3, Radnički (N) 3, Mačva 3, Voždovac 3, Novi Pazar 3, Metalac 3, Vojvodina 2, Bačka 0, Rad 0, Inđija 0, Napredak 0, Zlatibor 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari