Jokić i Bjelica bez šuta 1Foto:Starsport

Denver je ubedljivo poražen od Filadelfije rezultatom 123:104, u utakmici koju su Nagesti po rečima njihovog trenera Majk Melouna odigrali potpuno „nedisciplinovano“.

Osim u periodu kratkotrajnog vođstva od deset poena tokom prvog poluvremena Denver je bio podređena ekipa na terenu tokom 48 minuta igre. Kada su domaćini u trećoj četvrtini pojačali tempo napravivši brzu seriju od 20:5, bilo je jasno da se Nagesti neće na kraju večeri radovati.

– U trećoj četvrtini smo igrali loše u odbrani, loše smo skakali i slabo smo se borili. Nula discpline u odbrani, u branjenju igrača, preuzimanju… Džej Džej Redik nam je u drugom poluvremenu dao 17 poena… Nismo u poziciji u kojoj bismo mogli da pustimo Redika da šutne sam za tri, ili sa poludistance. Svaki posed je važan, a danas je drugo poluvreme bio užasan primer naše discpline – kazao je Meloun.

U timu Denvera najefikasniji je bio Barton sa 25 poena dok je Mari postigao 14, šutirajući samo sedam od 18. Podjednako loše šutersko veče imao je i srpski reprezentativac Nikola Jokić, koji je na kraju susreta pored svog imena imao upisanih 14 poena (4/14), sedam skokova i četiri asistencije.

– Nema izgovora. Ne zanima me da li ste 21-godišnji plej ili ste igrač veteran. Svi moramo da budemo bolji, počev od mene samog do poslednjeg igrača u timu. Naša igra večeras je bila potpuno neprihvatljiva – kazao je Meloun.

Jedina dobra stvar za Denver u noći između ponedeljka i utorka bio je poraz Minesote od Memfisa (93:101), pošto postoji dobra šansa da se upravo Nagetsi i Timbervulsi bore za osmo mesto koje vodi u plej-of. Ekipa Nemanje Bjelice u poslednjoj četvrtini postigla je samo tri poena, dok je tokom cele utakmice šutirala 33/79, pa i ne čudi poraz od najgore ekipe lige. Srpski igrač nije imao zapaženu ulogu u Minesoti pošto za 22 minuta nije uspeo da postigne koš (0/5, četiri skoka, jedna asistencija). Najefikasniji u poraženom timu bio je Džef Tig sa 25 poena i sedam asistencija dok je Memfis predvodio Vejn Selden sa 23 poena. Do kraja regularnog dela takmičenja Denver i Minesota sastaće se 5. i 11. aprila.

            Rezultati

Šarlot – Njujork     137:128pp

Detroit – Los Anđeles L.     112:106

Filadelfija – Denver              123:104

Minesota – Memfis             93:101

Finiks – Boston       94:102

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari