Jokić isključen, Denver pobedio 1Foto: Beta/ AP Photo/Chuck Burton

Denver Nagetsi su uspešno rešili još jednu neizvesnu završnicu. Posle utakmice sa Dalasom, koju je Nikola Jokić završio trijumfalnim košem u poslednjoj sekundi, tim iz Kolorada vezao je treću pobedu na vrlo sličan način protiv Indijane (102:100).

Srpski as je zaradio dve tehničke greške u kratkom roku zbog nešto burnijih reakcija na sudijske odluke. Isključenje je dobio nakon što je prigovorio arbitru nakon odluke da mu dodeli faul u napadu posle borbe sa protivničkim centrom Majlsom Tarnerom. Uprkos tome što je vidno iznerviran napustio Pepsi centar, poučen iskustvom, Jokić je staloženo dao odgovor na pitanje novinara da li je zaslužio isključenje.

„Da. Indijana je bila u naletu posle mog isključenja. Obično u tom periodu sve lopte idu na mene, pa je bilo potrebno vreme da se prilagodimo. Pol je odlično odigrao tada. Mislim da je postigao devet poena u poslednjoj četvrtini“, pohvalio je Jokić Milsapa, jednog od najzaslužnijih za četvrti trijumf Denvera u poslednjih pet mečeva.

Denver je uprkos tome što je ostao bez najboljeg igrača, jer je Jokić upisao 26 poena, imao sedam skokova i pet asistencija, uspeo da pobedi. U samom finišu meča, Pol Milsap uspeo je da pogodi i donese pobedu Nagetsima, jer je Bojan Bogdanović neposredno pre poslednjeg zvuka sirene promašio šut za tri.

U ekipi Denvera uz najefikasnijeg Jokića istakli su se i DŽamal Marej i Vil Barton sa po 17 poena, dok je Milsap završio duel sa 15 poena i 13 skokova. U redovima Indijane najbolji su bili Tadeus Jang sa 18 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Bojan Bogdanović ubacio 16 i imao šest skokova. Denver je zadržao drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 46-22, pobedom manje i porazom više od prvoplasiranog Golden Stejta (47-21). Voriorsi su slavili na gostovanju Oklahomi (110:88), predvođeni Stefom Karijem. On je postigao 33 poena, od čega pet trojki iz 12 pokušaja, a odličnu partiju prikazao je i Klej Tompson, koji je ubacio 23 poena i imao osam skokova. Najuzbudljiviji meč u noći između subote i nedelje odigran je u NJu Orleansu gde je domaći tim poražen od Finiksa u produžetku – 138:136. Devin Buker je predvodio pobednički tim sa 40 poena i 13 asistencija, a Keli Ubre doprineo je trijumfu sa 32 poena. Kod domaćina Elfrid Pejton je ostvario „tripl-dabl“, četvrti u nizu – 16 poena, 13 skokova i 16 asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari