Jokić: Ne razmišljam još o Evrobasketu, videćemo kad dođe 1Nikola Jokić Foto: STARSPORT

Aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić kaže za Glas Amerike da još ne razmišlja o Evrobasketu, pošto mu je u toku sezona sa Denver Nagetsima.

Evropsko prvenstvo održava se od 1. do 18. septembra.

„Ja ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Nekako pokušavam da se fokusiram na sadašnjost, a to kad dođe, razmišljaću kad dođe“, rekao je Jokić za Glas Amerike.

Centar Nagetsa, koji je sa Srbijom bio olimpijski vicešampion 2016. godine, očekuje posetu selektora Svetislava Pešića i sportskog direktora reprezentacije Dragana Tarlaća, piše Sport Klub.

„Najavili su mi se, sad sam, da budem iskren, zaboravio datum… Tarlać, koji je moj, da kažem Bačvanin, iz Riđice blizu Sombora, najavili su se i radujem se njihovom dolasku“.

Uprkos tome što Nagetsima nedostaju Džamal Marej i Majkl Porter junior, trenutno su šesti na zapadu sa skorom 43-31. Ipak, za nešto više u plej-ofu…

„Bez ta dva igrača ne znam koliko daleko možemo da doguramo, pogotovo što će sve ekipe biti zdrave i kompletne. Sigurno da ti nedostaje Džamal koji je sjajan strelac i Majkl Porter, koji uvek može da ubaci 20-30 poena. To je mnogo poena u rukama, koji nam fale, što je u plej-ofu veoma značajno. Mislim da u plej-ofu pobeđuje talenat i onaj koji može da postigne koš, dok u regularnoj sezoni nekad imaš utakmicu za utakmicom, nekad može da presudi neka energija, neka požrtvovanost, dok se u plej-ofu to podrazumeva“, kaže 27-godišnji Jokić.

„Bolji tim uvek pobedi u plej-ofu, po meni. Jeste, možeš da ukradeš jednu utakmkicu ili dve, ali na kraju pobedi onaj koji je stvarno bolji. Tako da je neko moje mišljenje da… Normalno i bez njih ćemo se truditi i pokušati da damo sve od sebe, ali biće mnogo lakše sa njima“, dodaje on.

Ove sezone, Jokić prosečno beleži 26,2 poena (57,3 odsto šut iz igre), 13,5 skokova i 7,9 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari