Jokić za prvu meč loptu 1Foto. EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Denver je došao na korak od sna, odnosno od finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi su u gostima ubedljivo savladali Portland – 124:98 i tako došli do vođstva od 3:2 u seriji. Najbolji igrač utakmice ponovo je bio srpski košarkaš Nikola Jokić koga su navijači Denvera ispratili sa terena povicima: „MVP, MVP“.

Jokić je teren napustio šest minuta pre kraja meča zbog ličnih grešaka, ali je zato za 34 minuta na terenu ubacio 25 poena, uz 19 skokova i šest asistencija. U pitanju je u učinak koji je statistički gledano nije viđen devet godina u plej-ofu, kada je Lebron DŽejms sa Klivlendom protiv Bostona ubacio 27 poena, uz 19 skokova i 10 asistencija. Denver je toliko bio ubedljiv usred Portlanda da je čak u jednom trenutku imao prednost i od 31 poena. Osim Jokića, sjajnu partiju pružio je i Pol Milsap sa 24 poena. Dobru igru prikazali su i DŽamal Marej sa 18 poena, pet skokova i devet asistencija, kao i Geri Heris sa 16 poena i šest skokova.

– Kada se odigra ovakva utakmica onda zaista nema šta da se kaže igračima. Sve je bilo savršeno. Ovo je velika pobeda. Verujem da ćemo imati snage da u naredne dve utakmice ostvarimo još jedan trijumf i odemo u finale – rekao je trener Denvera Majk Meloun.

Najbolji igrač u redovima Portlanda bio je Demijen Lilard sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije. Nagetsi će meč loptu za prolazak u konferencijsko finale imati priliku da iskoriste u noći između četvrtka i petka.

Toronto je savladao Filadelfiju – 125:89 i tako poveo takođe sa 3:2 u seriji. Najbolji strelac Reptorsa bio je Paskal Siakam sa 25 poena, a pratio ga je Kavaj Lenard sa 21 poenom, 13 skokova i četiri asistencije. Zanimljivo je da je cela startna postava Toronta imala dvocifren učinak po broju poena. U Filadelfiji je blistao DŽimi Batler sa 22 poena, sedam asistencija i pet skokova. DŽoel Embid je sa 13 poena bio ispod svog standarda ove sezone, dok je Tobijas Heris ubacio sedam koševa, odnosno upisao 15 poena. Srpski centar Boban Marjanović dobio je na parketu šest i po minuta, što je vreme za koje je uspeo da ubaci šest poena i zabeleži dve uhvaćene lopte.

Rezultat u seriji

Istok

Milvoki – Boston 3:1

Filadelfija – Toronto 2:3

Zapad

Golden Stejt – Hjuston 2:2

Portland – Denver 2:3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari